Reaktionerna när #Valve lät moddare ta betalt för sina verk i Steam Workshop lät inte vänta på sig. Beväpnade med protestlistor och löjliga Skyrim-moddar vill många spelare kriga bort betalmoddar från plattformen, men Valve-chefen Gabe Newell är fortsatt optimistisk. Han har svarat på frågor via Reddit och förklarar:

"Our goal is to make modding better for the authors and gamers. If something doesn't help with that, it will get dumped. Right now I'm more optimistic that this will be a win for authors and gamers, but we are always going to be data driven."

Om betalmoddarna inte lyckas med målet att förbättra situationen för både moddare och spelare så kan systemet alltså försvinna. I samma veva lovar Newell också att kika på de anklagelser där kritiker av systemet sägs ha blivit bannade. Om så är fallet kommer det att upphöra.

Fördelningen av inkomst är också något folk har anmärkt på, då utgivarna och Valve får större del av kakan är moddarna. Det har visat sig att det är utgivarna, inte Valve, som sätter upp riktlinjerna för inkomstfördelning. I detta fallet är det alltså #Bethesda som bestämt att de ska ha den större delen av inkomsten.