Denna vecka fyller #Blizzard Entertainment hela 25 år. De släppte sitt första spel, SNES-titeln #RPM Racing den 8 februari 1991, då under namnet #Silicon & Synapse och har sedan dess släppt närmare 30 titlar till. Under många år dominerade de tre tunga varumärkena Diablo, Warcraft och Starcraft studion men sedan succén med #Hearthstone: Heroes of Warcraft har hela företaget växlat om från sina fleråriga mastodontprojekt till snabba släpp som matchar dagens early access-mentalitet.

Och medan vi ser fram emot årets släpp av såväl nykomlingen #Overwatch som trotjänaren #World of Warcraft: Legion tänker vi fira dessa 25 år genom att utse det bästa Blizzard-spelet (eller expansionen) någonsin och makten ligger i era händer.

Redaktionens favoriter

Joakim Bennet

#The Lost Vikings
Aldrig har väl Blizzard (då Silicon & Synapse) glänst så mycket som när de gav oss den här pusselplattformaren, full av skäggiga bärsärkar. I kulturgärning ligger även att man 2014 la upp det då 22 år gamla spelet på Battlenet, där det kan spelas genom DOSbox. Mycket nöje!

Tomas Anderssson

#Diablo III
Livet som musknappstestare har aldrig tilltalat. Men alla spelade Diablo III, så jag tänkte "bara testa lite". En expansion, otaliga patchar och 200 miljoner musklick senare borde jag stämma Blizzard – det borde stå varningstext på spelet.

Ingen förväntade sig den spanska inkvisationen i Sanctuary heller

Calle Johansson-Sundelius

#World of Warcraft
Jag har tappat räkningen på hur många hundra timmar jag spenderat i det uppkopplade Azeroth vilket är särskilt imponerande för ett spel jag aldrig fick börja spela. Jag insåg redan under betatestet att jag gjorde bäst i att låta bli. Det gick sådär.

Över tio år av tids- och själatjuvande

Uppdatering: Eftersom folk har haft åsikter om att expansioner finns med i listan kommer vi att presentera resultatet på två sätt. Dels det bästa spelen i en rak genomräkning och dels bästa spelet där eventuella röster på dess expansioner räknas in.