Med över 10 år på nacken och miljontals spelare är #World of Warcraft lika mycket ett fenomen som ett spel. I Azeroth med omnejd finns det ett knippe guilder som tävlar för att bli först i världen med att spöa raidbossar, och det finska gänget Paragon har varit en del av världseliten sedan #Wrath of the Lich King-expansionen. Men nu lägger de ner verksamheten.

– Vi har beslutat att sluta raida, vilket innebär att vi inte kommer vara en del av "world first"-tävlingen i #World of Warcraft: Legion, meddelar guildledaren Seita via Paragons sajt.

Det stora problemet har tydligen varit att hitta tillräckligt många skickliga finländare för att kunna hålla en konkurrenskraftig nivå. De övervägde att börja rekrytera internationellt, men i slutändan valde de alltså att lägga ner satsningen. Om de överhuvudtaget kommer spela på casualnivå när Legion släpps är just nu oklart.

Hoppa över till inlägget för att se vilka bedrifter Paragon stått för genom åren. En av de mest framträdande prestationerna är att de var först i världen med att besegra Lich King.