E3 är inte bara mässan för glädje och entusiasm. Varje år passar utvecklarna även på att krossa drömmar och göra annat som inte alls faller oss i smaken. Så även i år. Detta är årets största E3-besvikelser, enligt oss på FZ.

  • #EA började sin Star Wars-kavalkad lovande och nämnde hela tre framtida titlar baserade på varumärket. Men så stannade där – vid att nämna dem. Informationen i övrigt var minst sagt sparsam och inte ens namnen på spelen fick vi reda på. När vi ändå snackar EA kan vi även nämna besvikelsen över att de inte berättade mer om #Mass Effect: Andromeda.

  • Vi visste sedan tidigare att #Sony inte skulle prata om Playstation 4-uppgraderingen Neo, och att #Nintendo skulle hålla truten om nya konsolen NX. Men efter Microsofts tugg om Scorpio fick vi mersmak och hoppades att åtminstone någon av de andra aktörerna skulle hinna ändra sig. Men tji fick vi.

Inga gigantiska överraskningar på bjässarnas presentationer.

  • Själva presentationerna från de stora aktörerna var väl egentligen ingenting att hurra över. Vi har satt betyg på allihop och resultatet är inte direkt överväldigande. De allra flesta når endast upp till ett godkänt 3/5-betyg och bara Sony lyckas med nöd och näppe ta sig ytterligare ett steg upp på betygsstegen. Konferenserna var överlag kompetenta men saknade tyngd och det där lilla extra för att få oss att med glädje sitta uppe alldeles för långt inpå småtimmarna.

  • Hideo Kojimas #Death Stranding, #Ubisofts #Steep och #Bethesdas #Quake: Champions är exempel på spel som dök upp praktiskt taget ur tomma intet och lyckades kittla vår nyfikenhet. Men inget av dem lyckades verkligen slå oss med häpnad. I övrigt bjöd utvecklarna mest på sådant vi redan kände till och grejer som läckt ut i förväg. Eller ganska väntade uppföljare i redan populära spelserier. E3 2016 var inte något värdelöst bottennapp, men kommer inte heller gå till historien som de stora överraskningarnas mässa. Ett typiskt mellanår som dessutom saknade en riktig E3-bomb av samma kaliber som till exempel #Watch Dogs år 2012.

Vad blev du mest besviken på under årets E3?

Inte att jag tyckte det är trokigt med Skyrim remastered, men med alla remasters etc undrar jag värför det i så fall inte blev Oblivion, eller ännu bätre, Morrowind remastered... 19/06 Varför tror alla att det redan ska komma ett GTA 6? GTA 4 släpptes våren 2008 och GTA 5 hösten 2013. Det är bara 2016 nu. Det är typ 100% mer troligt att det kommer ett singleplayer dlc till GTA 5 dom närmaste 2 åren än att det kommer ett GTA 6. 16/06 By the way, jag hade gärna sett gameplay från Cyberpunk 2077 i år ^^ 16/06 Jag kan hålla med så länge som vi inte drabbas av konsolsjuka med vedervärdiga kontroller och cinematiska upplevelser. Men trots att jag har svårt att se den, måste det finnas någon korrelation mellan exklusiva titlar och försäljning av respektive konso... 16/06 Det kan förstås vara en stor nyhet ändå, men att just överraskningsmomentet försvinner är lite trist. Jag tycker det är roligare att titta på en konferens med mycket helt nya grejer som visas upp, jämfört med en där jag vet nästan allt i förväg. Det sag... 16/06 Men att något har läckt ut innan tycker inte jag rättfärdigar att det inte klassas som en stor nyhet. Alla företag har läckor och presentationen ska ju betygsättas på vad de faktiskt visar upp, inte hur bra de är på att täppa igen läckor. 16/06 Ja, vart var Rockstar? Var dom inte med alls eller missade jag dom bara? 16/06 Ingen överraskning i bemärkelsen att det redan läckt ut i förväg att den skulle utannonseras. Däremot håller jag med att det var trevligt att den verkar bli så pass kraftfull! 16/06 God of War var ju fantastiskt, Days Gone likaså. Även Spiderman och Resident Evil 7. Sen äntligen The Last Guardian. Har vart ljumen till Call of Duty, men Infinite War såg riktigt bra ut. Sen var stråkorkestern och Hideo Kojimas entre en trevlig överas... 16/06 Satt även jag och hoppades på red dead.... Skate hade även det varit trevligt. ubisoft's extremsports-spel var ju något iallafall! 16/06
Skicka en rättelse