Redan 2013 blåste det rejält runt #L.A. Noire-utvecklarna #Team Bondi, och studion lades ned. Många av de anställda plockades lyckligtvis upp av det australienska film-, tv- och spelföretaget Kennedy Miller Mitchell. Desto mindre lyckligt var rykten om att även den gruppen riskerade att läggas ner.

Nu cirkulerar nya uppgifter som skvallrar om att just det har hänt. Efter många års tystnad kring utvecklingen av den andliga L.A. Noire-uppföljaren #Whore of the Orient så berättar producer Derek Proud om spelets öde i en podcast. Han avslöjar att många av studions chefer och ledare kämpade in i det sista för att hålla projektet vid liv, men att de av olika anledningar (som han inte specificerar) inte längre arbetar på spelet.

Whore of the Orient skulle utspelat sig i 30- eller 40-talets Shanghai, som enligt Proud var den enda platsen i världen som en person utan pass kunde fly till på den tiden. Hela staden styrdes av gangstern "Big-Eared Du". En gammal gameplay-läcka från spelet kan ni spana in nedanför.