#Battlefield 1-betan har ett antal grafikreglage som låter dig pyssla med diverse inställningar för att hitta den optimala kompromissen mellan ögongodis och prestanda. Som sig bör för ett pc-spel. Men om du glatt drar reglaget Resolution scale till max lär din dator få det svettigt att leverera anständig framerate.

Reglaget står default på 42 procent, vilket gör att spelet renderas i den upplösning du har på skärmen. Men om du drar upp reglaget till 100 procent – vilket de som köpt dyrt grafikkort nog gärna gör –renderas spelet "internt" i fyra gånger högre upplösning, för att sedan skalas ner när det visas på skärmen.

Tekniken är en avancerad form av kantutjämning, och den är duktigt prestandakrävande. Med en skärm med upplösningen 2 560 x 1 440, körs det då i spelmotorn i 5 120 x 2 880. Vilket lär förvandla frameraten till något som liknar ett stillsamt parti schack för de flesta. Inte helt logiskt, men så ligger det till i betan.

Denna grafikinställning hittar du under Advanced-filken i Options > Video.

Det har fortfarande inte släppts några systemkrav för Battlefield 1, varken för betan eller fullversionen som landar den 21 oktober. Men om du skruvat med grafikinställningarna och tycker dig få osedvanligt kass prestanda, ser du förslagsvis först till att Resolution scale står på 42 procent.