FZ guidar dig till årets största spelhändelse som drar igång ikväll.

Electronic Entertainment Expo har varit spelvärldens i särklass största fest sedan 1995, med nya konsoler, stora spelavslöjanden och galna presskonferenser. 22 år senare är E3 större än någonsin. Mässan pågår 13–15 juni, men det är från och med ikväll och de kommande dagarna (och framför allt nätterna) som presskonferenserna hålls, som är de verkliga höjdpunkterna – samtliga kommer du förstås kunna se här på FZ.

Klipp ut och spara den här sidan (alternativt bokmärk den). Allteftersom kommer vi dessutom länka in presskonferenserna härifrån så att ni inte går miste om något.

EA Play

Lördag, 21:00
Se presskonferensen i efterhand
Precis som i fjol ställer sig EA utanför E3 med egna upplägget EA Play, men det hindrar ändå inte speljätten från att inofficiellt tjuvstarta hela E3. Vi vet att EA Sports flexar musklerna med Fifa 18, att Star Wars Battlefront II kommer att ha en betydande roll och att Battlefield 1:s andra stora DLC-paket, In the Name of Tsar, demonstreras. Får vi kanske se mer från Viscerals och Amy "Uncharted" Hennigs Star Wars? Och kommer ett skadeskjutet Bioware spela någon roll i år?

Microsoft

Söndag, 23:00
Se presskonferensen i efterhand
Efter att ha pustat ut i över ett dygn väntar mässans kanske mest intressanta presskonferens. Xbox Scorpio ska för första gången visas upp till fullo. Vi vet redan att konsoluppgraderingen på pappret vinner över PS4 Pro. Nu behöver den backas upp med spel. Halo 6 kommer inte visas upp, däremot kommer "a little something" från serien dyka upp. Vi räknar förstås också med Sea of Thieves, (kanske) Forza Motorsport 7, Crackdown 3 och, framför allt, en hel parad med överraskningar. Xboxchefen Phil Spencer har sagt att eventet nog kommer att dra ut på tiden.

Bethesda

Måndag, 06:00
Se presskonferensen i efterhand
Det blir tidig morgon för den som vill ta reda på vad Bethesda har i görningen. Förra året tog Quake Champions en hel spelvärld på sängen, räkna med att få se mycket mer i år. Det ryktades om The Evil Within 2 redan i fjol, vilket det också gör i år. Ett nytt Wolfenstein har det länge viskats om, och det antyds att det är "fucking bananas". Bethesda har stora saker på gång. Vi får rimligen se Fallout 4 VR och hoppas också få se nästa stora rollspel, som kanske kommer heta Starfield. Ni hör: Bethesda kan återigen bli en E3-kraft att räkna med.

PC Gaming Show

Måndag, 19:00
Sedan ett par år tillbaka har pc-spelen, med rätta, fått en egen E3-show. Hittills har det varit lite si och så med underhållningsvärdet, men det viktigaste är ju inte hur det visas utan vad som visas. Rajt? Vi får veta mer om framtiden för Xcom 2: "ett stort tillkännagivande". Total War: Warhammer II har en viktig roll under kvällen, liksom Battletech och allas nya early access-favorit, Battlegrounds. Dessutom får vi se ett nytt spel från den galet mångsidiga indiestudion Klei.

Ubisoft

Måndag, 22:00
Huvudrollerna under Ubis presskonferens lär framför allt spelas av redan bekräftade Far Cry 5 och inte-bekräftade-men-okej-vi-vet-ändå-skitmycket Assassin's Creed Origins. Kan Ubisofts lönnmördarserie hitta tillbaka till fornstora dagar? Och kan South Park: The Fractured But Whole leva upp till sin fantastiska undertitel? Och behöver vi verkligen The Crew 2, som följer upp ett ganska tveksamt spel? Ubi har många frågetecken att räta ut till, förhoppningsvis, utropstecken.

Sony

Tisdag, 03:00
Playstationeventet är alltid lika med sena nätter, men brukar ändå vara väl värda den störda dygnsrytm som följer. (Minns 2015 med Shenmue III, The Last Guardian och Final Fantasy VII Remake!) Playstation 4 har sålt i galna 60 miljoner ex men behöver visa sig från sin bästa sida med Xbox Scorpio i horisonten. Vi vill förstås se mer från The Last of Us Part II, nästa Uncharted-kapitel, kanske försenade God of War, David Cage och hans Detroit: Become Human, Days Gone och Insomniacs Spider-Man. Sony har också lovat att överraska med Japanutvecklade titlar.

Nintendo

Tisdag, 18:00
Sist ut är Nintendo som vägrar traditionella E3-presskonferenser i gengäld för Nintendo Direct. 3DS i all ära, men i år vill vi framför allt se att Switch, som fått en bra start, också får bra uppbackning med hel drös kalastitlar. Super Mario Odyssey lär spela den största rollen, men det behövs förstås mer än så. Breath of the Wild ska följas upp med DLC-paket, Splatoon 2-releasen närmar sig och Arms har precis släppts. Vi håller våra Nintendotummar för klassiska E3-skrällar. Metroid? Star Fox? Smash Bros? Mario + Rabbids är i alla fall så gott som bekräftat.

Skicka en rättelse