En av dem är svaret på den eviga frågan "hur skulle Warcraft bli som musikal?".

Blizzard var tidiga med riktigt snygga mellansekvenser i sina spel och ibland kunde det vara en ensam motivator att ta sig sig igenom ett tråkigt smyguppdrag i något av deras strategititlar. Därför känns det som rejäl fanservice när de under gårdagens presskonferens på Gamescom inte bara släppte en kortfilm, utan två, baserade på deras omtyckta karaktärer.

Först ut är en baserad på Hearthstone (som ju grundas i Warcraft-loren) och som kretsar kring händelserna i Stonebrews Tavern. Den svarar också på den eviga frågan hur en Warcraft-musikal skulle låta.

I den andra får vi istället följa Mei från Overwatch på hennes forskningsstation där hon legat nedfryst, bara för att vakna till informationen att världens förändrats radikalt medan hon låg i kryostatis.

Mysiga filmklipp! 24/08 Vet inte om jag känner mig nödgad att besvara resten av ditt inlägg när du inleder med "rätt uppenbart att du inte har kollat på deras filmer". Tar gärna en diskussion, men översittarfasoner och argumentationsfel klarar jag mig utan. Givetvis, Blizzard... 24/08 Tycker Blizzard ska även satsa på animerade filmer i sann Blizzard-anda. @Sisyr: Deras filmer är underhållande. Det som sticker ut från Blizzard och andra animationsföretag, är att Blizzard gör kortfilmer om/för/från deras spel. 24/08 Med det sagt så är det rätt uppenbart att du inte har kollat på deras filmer, de förmedlar allt som behövs om deras karaktärer (se overwatch shortsen) på ett par minuter. Du vet mer om karaktärerna på de minuterna än vad du gör om personer i många storf... 24/08 Aldrig förstått dessa kommentarer. Vad är det som gör Blizzards filmer så bra? De har ju i alla fall åtta gånger av tio ett mer eller mindre obefintligt manus och när manus väl finns till hands är det allt som oftast en story så generisk att Hollywood... 24/08 Alltid lika bra gjort, tekniskt. Men som en kommentar nämnt tidigare: Too much singing, too much Disney... 24/08 Trodde aldrig jag skulle säga detta, men efter den där kortfilmen hade jag inte haft några problem alls med att se Hearthstone The Movie i fullängd alltså :D 24/08 Bästa OW kortfilmen hittills tycker jag, grymt söt. 24/08 Jag saknar Gnomeregan GNews Network :) https://www.youtube.com/watch?v=pWZPVNgSZ6w 24/08 Så när ska Blizzard krypa till korset och börja göra animerade filmer och serier istället för mediokra spel? För deras kortfilmer är bättre än många hollywood filmer men deras spel är... inte av samma kvalité som de en gång i tiden var... :/. 24/08
Skicka en rättelse