Eve Online-gänget drar in en rejäl hacka.

Isländska CCP Games, mest kända för långköraren Eve Online, har köpts upp. Det är Pearl Abyss som står för slantarna – sydkoreanerna bakom Black Desert Online, ett mmo som är vida känt för sin intrikata karaktärsgenerator.
I runda slängar betalar man 3,8 miljarder svenska kronor (425 miljoner dollar) för bolaget, som fortsatt ska operera självständigt från sina kontor i Reykjavik, Shanghai och London.

CCP arbetar enligt uppgift fortfarande på ett fps i i Eve-universumet – Project Nova – samtidigt som de fortsätter att uppdatera Eve Online. VR-flygshootern Eve Valkyrie lades ner i slutet av 2017.

Hilmar Veigar Pétursson

CCP:s VD Hilmar Veigar Pétursson skriver i ett brev till fansen att ”Pearl Abyss är ett bra hem för CCP Games. De är en nördig koreansk mmo-utvecklare vars företagskultur är väldigt lik CCP:s.”

Islands stolthet Eve Online fyller moppe
Eve Valkyrie läggs ner, utvecklaren CCP stänger studior

Även om du köper PLEX för 10 000:- och köper dig ett Titan Skepp, så löper du risk att förlora allt i pvp. Vilket du med 99% chans kommer att göra. Så visst, du kan köpa till dig tillgångar för riktiga pengar. Men du kommer inte undan att du förlorar... 19/10 Nej, då är det inte P2W, då är det pay for convenience. EDIT: Jo, det finns helt klart spel där man kan få prylar som är objektivt bättre än de man kan få utan att betala, och jag gav ett exempel. Det är enkelt att googla efter fler, många asiatiska MMO... 27/09 I lol kan du grinda fram alla hjältar. Då kan det omöjligt vara p2w enligt din standard. 27/09 @Newklear: Poängen var snarare att pay2win betyder olika saker för olika människor, om man vill vara lite ordmärkare så ska man väl säga att det inte finns spel som har en knapp där man betalar cash för att vinna en runda eller så. Medans andra är mera... 26/09 Ska vi dra såna penseldrag så tycker säkert de flesta att man bör skilja på pay for convenience och pay to win. Men har du statistik att dela med dig av så vore det såklart intressant. 26/09 @Newklear: Pay2win för dom flesta handlar det ju om att om man köper fördelar för riktiga pengar genom microtransactions eller dylikt. Allt utöver det som är cosmetics. (som även där kan vara diskutabelt då vissa kamoskins kan ge nice fördelar i vissa... 26/09 Star Wars: Galaxy of Heroes spelade jag ett tag, det var objektivt P2W. Även LoL om det inte ändrats så att alla har tillgång till alla hjältar. 26/09 @Newklear: Nämn ett spel som är pay2win enligt din definition då. 26/09 Men inte pay to win. /thread 22/09 Boosts & Hjälpmedel = Fördelar. /Thread. 22/09
Skicka en rättelse