Inför säsong 6 av Epics monstersuccé avslöjar de hur många som loggat in under rekordmånaden augusti.

Fortnite är stort. Jättestort. Men eftersom de använder sin egen startmjukvara istället för Steam har vi ingen möjlighet att följa hur många spelare det har. Vi vet att det är större än PUGB som i somras firade 50 miljoner sålda exemplar och det senaste dygnet hade drygt 1,1 miljoner spelare inloggade. Därför blev många överraskade när Epic i sitt senaste blogginlägg skrev att man under augusti månad hade 78 miljoner aktiva konton.

Viktigt att poängtera är att denna siffra inte går att översätta direkt till antalet unika spelare då en person kan ha använt flera olika konton under perioden. Ibland kanske de spelar på mobilen, andra gånger på konsol och ibland på pc. Som exempel. Oavsett är det en riktigt imponerande siffra och den största spelet har registrerat hittills. Nu återstår det att se om, och hur länge, tillväxten pågår.

Vi får en känsla av att den högsta punkten inte är nådd ännu.

Föräldrar med noll kolla och såna som inte kan/vågar säga nej. Du vet arga småungar är det farligaste som finns 😕 22/09 Vissa föräldrar(mitt x) har konsoler men vet nästan ingenting om dom. Yngsta pojken gjorde av med några 100ingar innan jag stoppade så att han inte kunde köpa själv helt vilt. Nu har hon köpt rätt många danser mm till barnen. I fortnite så fungerar säso... 21/09 Men vad innebär en säsong i ett spel? Kan man inte spela längre när man kommit till säsongsavslutningen och måste man sedan sitta och vänta tills nästa säsong startar? :'D Jag förstår ju vad säsonger innebär i spel såsom The Walking Dead, när man har... 21/09 Ja eftersom det är gratis att skapa ett konto så är det väl inte så svårt. Har ett själv men spelade bara spelet ett 10-tal gånger innan jag tröttnade. Man kanske borde radera kontot? 21/09 Epic förtjänar verkligen detta. Kan inte komma på en enda utvecklare som sköter ett spel så bra som dem. Inte nog med att de skapar det mest populära Battle Royale spelet, de ser till att det är helt och hållet fritt från pay-to-win, lyssnar noga på sin... 21/09 Diablo 3 startar sin season 15 idag. Så klart man kan kalla det season i spel. 21/09 Säsong 6? Sen när blev spel tv-serier? 🤔 21/09 Jag förstår nog inte riktigt vad som är så svårt för föräldrar att koll på sina kreditkort. Är det att föräldrar inte kan säga nej eller är det småkriminella barn vi har som snor kreditkort när föräldrar sover? 21/09 I felt a great disturbance in the Force, as if millions of parents credit cards suddenly cried out in terror and were suddenly silenced. I fear something terrible has happened. 21/09 Tja med tanke på att jag testat på PC, PS4, iPad och Switch med olika konton så har jag alltså hjälpt till med 4 pinnar i statistiken, med en total speltid på typ 5 matcher :P 21/09
Skicka en rättelse