Three Kingdoms har fått ett releasedatum, och lite dlc-information.

Till mångas besvikelse flyttade Creative Assembly i juni fram lanseringen av nästa historiska titel. Total War: Three Kingdoms skulle komma "våren 2019". Nu är det bekräftat, och det exakta datumet är 7 mars 2019. Strax efter det kommer även MacOS- och Linux-versioner att släppas.

Three Kingdoms ser ut att bli en något annorlunda best än tidigare – CA har tagit med sig mycket av lärdomarna och gameplay från Warhammer-spelen in i den historiska eran. Hjältar kommer att spela en stor roll, och då berättelsen blandar kända kinesiska legender med fakta lär vi få se allt från superkrafter till mer fantasifulla landskap.
Men misströsta inte, o du H.Ö.P! Det ska gå att välja bort generalernas superförmågor för en mer autentisk upplevelse.

I samband med utannonseringen av releasen passade man även på att försöka kränga lite förhandsbokningar med hjälp av dlc – Yellow Turban Rebellion är "gratis" för de som förbokar spelet eller köper det inom en vecka efter lanseringen. Trailer nedan.

Efter offentliggörandet av Three Kingdoms i början på året frågade vi på FZ er hur mycket Kina år 190 e.Kr kittlade era Total war-nerver. 59% av er var helnöjda med beslutet, 21% tyckte att det var okej, och 19% att det var ett dåligt val.

Nu när ni vet mer om spelet, är ni mer eller mindre nöjda med den väg CA har tagit med serien? Rösta och diskutera nedan.

Se Three Kingdoms kampanjkarta
Vi recenserade Total War Saga: Thrones of Britannia
Vi recenserade Warhammer II

@Andaril: du har ju faktiskt rätt i att de gör 2 varianter av spelet, så att säga. Så det är ändå bra av CA. Känns dock lite som att köpa en tårta men bara äta hälften och slänga den andra halvan då jag inte har ett dugg intresserad av den icke historis... 01/10 Håller tyvärr med, vill vara pepp på Total War men känner ingenting för detta. Haha. Av det jag har sett av slagfälten så ser det jäkligt tomt och sterilt ut också, nästan värre än tidigare vilket är illa då jag tyckt att slagfälten i de senaste spelen... 28/09 Ingenting av det jag läst, sett och hört av spelet gör mig pepp, tyvärr. 28/09 Angående omröstningen borde ni ha med valen: Kommer ni spela Romance läget eller det klassiska läget? ;) Två helt olika spel enligt mig ;) 28/09 @Fulci: Haha ja. Kina är sista stora marknaden för västvärldens speltillverkare att erövra så såklart spelade det in ;) Det har dock tjatats om ett TW som utspelas östra Asien länge nu. 28/09 Tittade lite på Total War redditen tack vara Andaril ovanför. Tydligen är förbokningar för Three Kingdoms rätt många i Kina. Kanske dags att inse att marknaden påverkar valet av epok för spelet. https://old.reddit.com/r/totalwar/comments/9jgbka/meanwhil... 28/09 Don't pursue Lu Bu! ;) 28/09 Ok tack. Men orkar nog inte läsa igenom hela den med tanke på att jag avinstallerat Warhammer spelen. Tröttnade på dem för tillfället och har börjar köra lite Rome 2 istället. Edit: Såg det här skämtet i alla fall "CA announces Warhammer II: 2" Enkel... 28/09 @Fulci: https://www.reddit.com/r/totalwar/comments/9isdl7/a_fantastical_announcement_draws_near/ De är alltid kryptiska så man får läsa genom hela tråden för att förstå att det handlar om ett DLC. 28/09 Källa? 28/09
Skicka en rättelse