Till mångas besvikelse flyttade Creative Assembly i juni fram lanseringen av nästa historiska titel. Total War: Three Kingdoms skulle komma "våren 2019". Nu är det bekräftat, och det exakta datumet är 7 mars 2019. Strax efter det kommer även MacOS- och Linux-versioner att släppas.

Three Kingdoms ser ut att bli en något annorlunda best än tidigare – CA har tagit med sig mycket av lärdomarna och gameplay från Warhammer-spelen in i den historiska eran. Hjältar kommer att spela en stor roll, och då berättelsen blandar kända kinesiska legender med fakta lär vi få se allt från superkrafter till mer fantasifulla landskap.
Men misströsta inte, o du H.Ö.P! Det ska gå att välja bort generalernas superförmågor för en mer autentisk upplevelse.

I samband med utannonseringen av releasen passade man även på att försöka kränga lite förhandsbokningar med hjälp av dlc – Yellow Turban Rebellion är "gratis" för de som förbokar spelet eller köper det inom en vecka efter lanseringen. Trailer nedan.

Efter offentliggörandet av Three Kingdoms i början på året frågade vi på FZ er hur mycket Kina år 190 e.Kr kittlade era Total war-nerver. 59% av er var helnöjda med beslutet, 21% tyckte att det var okej, och 19% att det var ett dåligt val.

Nu när ni vet mer om spelet, är ni mer eller mindre nöjda med den väg CA har tagit med serien? Rösta och diskutera nedan.

Se Three Kingdoms kampanjkarta
Vi recenserade Total War Saga: Thrones of Britannia
Vi recenserade Warhammer II