Påstår sig ha arbetat på spelet.

Nu när Red Dead Redemption 2 är släppt vore det knappast en högoddsare om Rockstar redan skiftat fokus till Grand Theft Auto 6 (eller kanske rentav Bully 2?). Då speljätten är känd för sitt hemlighetsmakeri lär vi dock inte få veta något officiellt på lång, lång tid.

Inofficiellt tissel och tassel däremot...!

Apollothunder, användare på GTA Forums, har lagt märke till cv:et hos forne Rockstar-anställda Bibin Michael. Under en kort tid (december 2017 till januari 2018) ska denna 3D game artist ha jobbat för Rockstar Games med att plocka fram digitala fordon som ska matcha verklighetens motsvarigheter. Detta ska han ha gjort i GTA V-dlc, samt det "kommande GTA 6".

Apollothunder tror antingen att Michael trollar eller att han har gjort ett stort misstag då det inte "finns någon chans att en Rockstar-anställd skulle bryta ett NDA på detta viset". Värt att påpeka är också att cv:et redigerats och att Rockstar-biten av någon anledning plockats bort.

Detta är inte första (eller sista) gången det viskas om GTA 6. I somras sköt Rockstar ner ett rykte om release 2019. Det har också ryktats om både Tokyo och Vice City som skådeplatser.

Skicka en rättelse
@magiul: Jo nu när du säger det, visst fan hade det passat bättre som ett Far Cry. Far Cry 2 som jag minns det (var åratal sen jag spelade det och spelet gav inte alls samma starka intryck som Far Cry 1 och speciellt Far Cry 3 gjorde) var ju lite åt det... 24/04 Rockstar måste väl ändå synka in bättre mot konsolgenerationerna. Tänk att senaste i serien GTA V faktiskt är ett PS3, Xbox 360 spel som sedan fick en rejäl grafikremake i PS4/XBox1 versionen - men trots allt spel gjort för att köras på PS3 med de begrä... 23/04 Låter mer som ett klockrent koncept för Far Cry-serien än GTA. För mig är GTA en ganska stor dos av role-playing. I alla fall GTA IV och Online har varit det. Jag hoppas inte de glömmer bort den delen och GTA: Somalia känns mer som 100% röj. 23/04 @Buster: Skaraborg i all ära... Själv väntar jag fortfarande på GTA: Somalia. :( Det finns ju hur mycket kul som helst att göra, bara det att man kan kapa gigantiska oljetankers värda miljarder från små gummibåtar är värt ett köp. Lägg till en stor port... 23/04 @Zidious G: Alltså, Rockstar behöver ju knappast uppfinna hjulet på i och med varje ny del av GTA serien. Så länge innehållet i nästa del av serien blir större, bättre, snyggare och delarna som kanske inte var på topp rent tekniskt sett utvecklas samt... 23/04 Ja, alltså, min tanke är ju inte att det ska vara som LA Noire med lösningar av mordfall etc. utan mer att man ges möjligheten att utföra trafikstopp och andra free-roam grejer i egenskap av polis men ändå interagera mycket med de kriminella karaktärern... 23/04 Det var detta spår som jag hoppades att LA Noire skulle ta. Hade varit väldigt intressant att få möjligheten att spela som polis. Helst korrupt som du säger 23/04 Undviker nyheterna för att inte slösa så mycket tid med verkligheten. Tittar hellre på antikrundan. 23/04 Udda resonemang. o.0 Jag menar GTA spelen är trots allt fiktion och inget som utspelar sig i verkligheten (dock i nutid, förutom Vice City och SA). Men det är ju inget som automatisk degraderar spelen till det sämre. Du har ju fortfarande en story och... 23/04 Jag tror nog gta 6 släpps till ps4 och xbox one först. Så om ps5 kommer först nästa år lär nog gta 6 komma då också, på samma sätt som gta 5 kom till förra generationens konsoler. 23/04