Det är en sorgens dag för Mac- och Linux-användare som även är anhängare av fotboll med fjärrstyrda raketbilar, för Psyonix har i ett uttalande meddelat att man kommer beröva dessa versioner av spelet på i princip all online-funktionalitet tidigt i mars. Anledningen sägs vara att man vill säkerställa bästa möjliga upplevelse för alla spelare, vilket inkluderar att anpassa spelet till nya teknologier som 64-bit och DirectX 11, och det är där skon tydligen klämmer för Mac och Linux eftersom dessa versioner av spelet förlitar sig på OpenGL och DX9 för att fungera.

Efter patchen i mars kommer man därför enbart kunna lira lokala matcher, ensam eller i split-screen. Kartor från Steam Workshop ska fortfarande fungera, men endast om man laddat ned dem innan patchen landat. Lirar man på Linux kan man dock prova program som Proton och Wine för att kringgå det nedlagda stödet, men Psyonix påpekar att man inte har officiellt stöd för dessa verktyg. Mac-spelare kan i sin tur använda Boot Camp för att köra Windows.

Som sig bör har Psyonix beslutat sig för att erbjuda pengarna tillbaka för spelet om man lirat det på Linux eller macOS. Koordineringen med Steam verkar dock inte ha gått helt smärtfritt och många har fått sina förfrågningar om återbetalning nekade. Man jobbar dock med att få det att fungera.