Brjann Sigurgeirsson blir vd för jättesatsningen: "Det är fantastiskt spännande".

Bergsala har distribuerat Nintendos spel och konsoler i nästan 40 år, och blir nu en del av Thunderful Group. Låter Thunderful bekant? Japp, 2018 gick göteborgska Image & Form och Zoink ihop och blev Thunderful; "ett rejält powerhouse!" Nu levlar koncernen upp.

I ett rykande färskt pressmeddelande avslöjar man att Bergsala blir en del av Thunderful Group, tillsammans med Amo Toys Nordic och Nordic Game Supply. Brjann Sigurgeirsson blir vd för hela Thunderful Group och i en intervju med Breakit säger han att "det är fantastiskt spännande".

Alla vet vilka Nintendo är, men det är inte alla som vet vilka Bergsala är. Men Thunderful Group kommer alltså bland annat innehålla bolaget som tog tv-spelandet till Europa.

Sätet kommer vara i Göteborg och Thunderful Group kommer bestå av tre delar: Thunderful Development (med Image & Form och Zoink), Thunderful Publishing (som hanterar utgivningen av spel internt samt även av exempelvis Rising Star Games) och Thunderful Distribution (som Bergsala blir en del av). Bergsalas grundare Owe Bergsten berättar i pressutskicket:

Vårt gemensamma mål är att tillhandahålla kreativa underhållningsprodukter av högsta kvalitet för alla åldrar. För mig har det alltid handlat om teknologi, spelande och spelen, och den nya koncernen representerar detta.

Skicka en rättelse
Hur många Nintendo Switch tror du har sålts i Norden det senaste året? Eller Wii innan dess? The list goes on. 31/01 Blir mest orolig vad det innebär för andra platformar än Nintendos när det rör spel ifrån utvecklarna...vad händer med Steamworld Dig-serien som jag bara lirar på PC :/ 31/01 Bergsala är inget annat än rena brottslingar som blivit dömda. Fy fan för dom och alla som allierar sig med dom med. 31/01 @Tassel: Tillslut åkte ju både Nintendo (https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sv/IP_02_1584) och ett antal av deras Europeiska underleverantörer som Bergsala dit i för att de manipulerade marknaden med distributionen av sina spel & produkt... 31/01 Varför detta hat från mig mot Bersala? Jo, för dom trodde dom styrde all handel som hade med Nintendo att göra och brydde sig inte ett skit om andra aktörer som faktiskt hade rätt att släppa spel till Nintendos konsoler. Vilket ledde till att sluthandel... 31/01 Jo, gräv ner det. Djupt! 😎 31/01 Som sagt. Happy days!!! 31/01 Bergsala är inte längre Bergsala?! Happy days. Större svin med ensamrätt på Nintendo finns/fanns inte. Har man jobbat med inköp från svenska aktörer så låg Bergsala väldigt lågt, lägre än Egmont till och med. Giriga svin, långt värre än alla andra aktör... 31/01 Totalt oinsatt, vad är det som är dåligt? Språköversättning till Svenska? Som ju alla andra konsoler har :) 31/01 Jätteläge för Nintendo att fixa till sin urusla distribution i Norden. Ove har sålt ut, vad väntar Nintendo på? Här har dom ju chansen. Skära sig loss från en dålig distributör från urminnes tider, som ingen gillar. Tycker det vore konstigt om dom inte... 30/01