Bergsala har distribuerat Nintendos spel och konsoler i nästan 40 år, och blir nu en del av Thunderful Group. Låter Thunderful bekant? Japp, 2018 gick göteborgska Image & Form och Zoink ihop och blev Thunderful; "ett rejält powerhouse!" Nu levlar koncernen upp.

I ett rykande färskt pressmeddelande avslöjar man att Bergsala blir en del av Thunderful Group, tillsammans med Amo Toys Nordic och Nordic Game Supply. Brjann Sigurgeirsson blir vd för hela Thunderful Group och i en intervju med Breakit säger han att "det är fantastiskt spännande".

Alla vet vilka Nintendo är, men det är inte alla som vet vilka Bergsala är. Men Thunderful Group kommer alltså bland annat innehålla bolaget som tog tv-spelandet till Europa.

Sätet kommer vara i Göteborg och Thunderful Group kommer bestå av tre delar: Thunderful Development (med Image & Form och Zoink), Thunderful Publishing (som hanterar utgivningen av spel internt samt även av exempelvis Rising Star Games) och Thunderful Distribution (som Bergsala blir en del av). Bergsalas grundare Owe Bergsten berättar i pressutskicket:

Vårt gemensamma mål är att tillhandahålla kreativa underhållningsprodukter av högsta kvalitet för alla åldrar. För mig har det alltid handlat om teknologi, spelande och spelen, och den nya koncernen representerar detta.