Sega har tagit beslut om att gå ifrån plastbaserade förpackningar för sina spel, inledningsvis pc-titlar, och kommer istället att kränga till exempel Total War och Fotball Manager i återvunnen kartong. Företaget testade detta grepp redan förra året med den sistnämnda serien och bara där räknade de med att spara 20 ton plast. De nya förpackningar är dyrare att tillverka men är å andra sidan helt återvinningsbara.

- Detta initiativ ligger i linje med Sega Europes engagemang i att reducera plastskräpet och det pågående arbetet med att implementera miljövänliga affärsmetoder, skriver Sega Europe-chefen Gary Dale i ett uttalande till Gamesindustry.

I detta skede gäller det bara pc-titlar som distribueras i Europa, från exempelvis studios såsom Relic, Two Point, Sports Interactive och Creative Assembly. Vad det gäller konsol skriver Sega att de måste följa riktlinjerna från respektive konsoltillverkare och får helt enkelt inte göra sina egna förpackningar.

Sega uppmanar också resten av branschen att följa deras exempel för att minimera påverkan på miljön, både vad det gäller framställningen av plast och potentiell nedskräpning. Du kan Sports Interactive-chefen Miles Jacobson prata om initiativet i klippet nedan.