Lämnar ingen tidsexklusiv dörr på glänt.

Vi har vant oss vid att Image & Form ofta släppt sina Steamworld-titlar lite tidigare till Nintendo-plattformar, men med deras nya The Gunk blir det istället Xbox som gäller – hela vägen. Spelet kommer nämligen att släppas till pc, XB1 och Xbox Series X hösten 2021, och där blir det kvar.

It'll be Xbox exclusive, period.

Det konstaterar Thunderful (via Kotaku).

Fler viktiga skillnader jämfört med Image & Forms andra spel finns också; detta ingår inte i Steamworld-serien och det är byggt i 3d via Unreal Engine. The Gunk tar en duo rymdäventyrare (du spelar som en) till en outforskad planet med en glömd civilisation. Det finns dock ett problem: kladd! (A.k.a. "gunk".) Genom att suga upp det får växtlivet en ny chans på planeten.

Thunderfuls Brjann Sigurgeirsson säger i ett pressutskick att spelet kräver mer än deras tidigare.

A bit into the development process it became obvious that The Gunk would be very hardware-demanding. We've always managed to keep our games lean, but The Gunk is all bells and whistles about to explode spectacularly. We had to make a choice: either we quiet it down considerably, or we go talk to the guys with the most powerful hardware. We decided to go talk to the guys with the most powerful hardware.

Skicka en rättelse
Ja, det var verkligen märkligt formulerat. Indeed, det ser ut att kunna bli ett trevligt spel. :) 24/07 Ja det är säkerligen så som du säger. Vet i sjutton hur dom skulle mena annars med det. Men väldigt klumpigt sagt. :) Men spelet ser intressant ut iallafall! 24/07 För det första så håller jag med om att det känns som ett knepigt uttalande, sådant där händer ju titt som tätt med exklusiva tredjepartstitlar där pengar bytt ägare på alla konsoler. Ibland får de inte ens svara på tilltal om det kommer till andra plat... 24/07 Om det är en Series X exklusiv titel faller det bort helt för mig direkt. Nog för att Series X inte är en dålig maskin sett till specs, men har redan en kraftfullare PC och Game Pass. Så kommer det åtminstone inte genom 'passet' för PC så antar jag att... 24/07 Vet vi när Gunk kommer? Släpps det inom dom närmsta 1-2 åren så är det ju väldigt konstigt uttalande av dom då det ska släppas till XBox One också. Känns ju som ett väldigt klumpigt uttalande. Plus att det kommer ju komma till PC också via Gamepass så... 24/07 Nein, das ist verboten. Varför i hela friden väljer de att göra en tvärvändning, både avseende prestandakrav och plattform. Däremot tillhör det inte SteamWorld-serien tack och lov. Vi får se hur länge denna exklusivitet varar, särskilt då Image & Form... 24/07 Absolut. Med naglar. Tills hela världen går under. 24/07 Medans i ett pararellt universum då det blev en ps5 exklusiv titel istället så skulle alla försvara det här beslutet 24/07 Tur för de som endast har Playstation att det inte såg så värst intressant ut då. Men det kommer till PC i alla fall så blir väl att testa på Gamepass. 24/07 "We had to make a choice: either we quiet it down considerably, or we go talk to the guys with the most powerful hardware. We decided to go talk to the guys with the most powerful hardware." ...men det fungerar på en Xbox One från 2013? Jag förstår såkl... 24/07