De flesta vet vid det här laget att Tyskland har rätt hårda lagar vad gällande tv-spel där spel fått byta ut människor till robotar, blod målas grönt eller helt enkelt inte fått sälja i landet. Klassikern Goldeneye 007 på N64 är ett spel som legat på den svarta förbudslistan, men enligt Schnittberichte har nu detta spel blivit borttaget från listan och får nu helt plötsligt säljas.

Vad som gör detta lite speciellt är att spelet skulle automatiskt ha försvunnit från listan efter 25 år, men nu när det tagits bort tidigare innebär det att någon faktiskt ansökt om det. Lägger vi då ihop det med att Nintendo just släppt N64-spel på sin Nintendo Online-service, kan det ju faktiskt innebära att det banas väg för att Goldeneye ska släppas där. Nintendos e-shop är dessutom lokaliserad i Tyskland och för att spelet överhuvudtaget ska få säljas i Europa måste det tas bort från deras svarta lista.

Värt och notera är att Bloodrayne 1 och 2 nyligen togs bort från listan och kort där efter utannonserades det att spelen skulle få re-masters. Vi har visserligen fått en re-make av Goldeneye 007 tidigare, men ska vi nu äntligen få se ett om-släpp av originalet?