Bethesdas spel brukar få ett paket med moddningsverktyg som kallas för Creation Kit, och Starfield blir inget undantag. Under en livestream bekräftade Pete Hines att ett Creation Kit är på väg, men påpekade även att det är något som de kommer att släppa i efterhand, eftersom de just nu har full fokus på att släppa det faktiska spelet (se alla starttider här).

Det här spelet gör mig uppspelt, för jag älskar det så mycket och jag älskar vad teamet har gjort. Men det är mycket mer på väg, och när man tänker på typen av communities som samlas runt Bethesda Game Studios spel och man sätter ett verktyg [Creation Kit] i händerna på folk och frågar: 'Skulle du vilja skapa en planet?'

Allt sånt kommer att bli helt galet, när man börjar ta in communityn för att lägga till alla de saker de vill lägga till. Deras egna berättelser som de vill berätta, vad det än är. Jag har faktiskt redan en lista över saker jag vill modda.

Storslagna möjligheter för moddare alltså, och det är förståeligt att Bethesda satsar mycket på att göra spelet moddvänligt, med tanke på hur många exemplar av deras tidigare spel som lär ha sålts tack vare just moddar. Hur länge det dröjer innan Creation Kit släppts vet vi inte, men för tidigare spel har det tagit runt fyra månader.