Återförsäljare i Europa fyller inte längre sina lager med fysiska Xbox-spel då försäljningen är "riktigt dålig". Detta enligt Gamesindustry-journalisten Christopher Dring i webbplatsens podcast.

Jag fick höra av en stor utgivare strax innan jul att det finns flertalet återförsäljare i Europa som slutat med Xbox. De har helt enkelt slutat ta in Xbox-spel.

Dring menar att Xbox är en "så oerhört digital" konsol där fysiska spel säljer dåligt. Det är helt enkelt inte rimligt för återförsäljare att ta in spel när folk istället skaffar dessa digitalt (och/eller spelar via Game Pass). Mellan raderna låter det onekligen som att detta också gäller Xbox-hårdvara, då "vinstmarginalen är ganska låg". Dring har dock inte kunnat bekräfta uppgifterna, men säger som sagt att de kommer från en högt uppsatt person hos en stor utgivare.

Rapporten når bara en vecka efter uppgifter om att Microsoft skrotar avdelningar som arbetar med fysiska spel, i samband med att Microsoft sparkar 1 900 personer från sin spelavdelning.