Det går så trögt med Xbox-försäljningen i Europa att flera spelföretag funderar på att sluta stödja Xbox. Det menar Chris Dring, chef för branschsiten Gamesindustry.biz, i ett samtal om läget i branchen.

Dring ska ha hört från flera företag att Xbox-försäljningen i Europa står helt stilla, och att "Xbox har rejäla problem som hårdvarutillverkare", rapporterar VGC. Han säger att Gamesindustrys säljanalyser visar att Xbox-försäljningen minskade förra året och att det ser ännu sämre ut i år.

Microsoft delar som bekant inte med sig av säljsiffror för hårdvara, men data från GTA V-utgivaren Take-Two i februari i år pekade på att det säljs dubbelt så många PS5 som Xbox Series S/X. Analytiker brukar ange liknande siffror.

Xbox-lägret har börjat släppa tidigare plattformsexklusiva spel till konkurrenterna Switch och PS5, inledningsvis fyra spel men fler lär komma. Dring tror att "majoriteten" kommer släppas till andra plattformar, förutsatt att de här första lanseringarna går bra.

Återstår att se om Microsoft tänker släppa ny hårdvara denna generation eller om man väntar till nästa. Alternativt om de söker nya affärsvägar än hårdvara.