Cities Skylines 2 har visat sig bli en salig röra. Redan innan släppet varnade Colossal Order själva för att spelets prestanda var bristfällig, och de kände sig senare nödgade att lova att inget DLC skulle släppas innan de fått ordning på den.

Hur som helst släpptes nyligen DLC:t Beach Properties, som snabbt fick kritik för att vara väldigt innehållsfattigt. Nu pudlar Colossal på det egna forumet, där de säger att DLC:t var framstressat och att de som har betalat för det ska få pengarna tillbaka, i den mån det är möjligt. Ultimate Edition-ägare kan dock inte återbetalas, och kompenseras därför med 3 Creator Packs och 3 Radio Stations, vilket Colossal menar är värt 39,99 dollar.

De lovar även återigen att fokusera på att fixa grundspelet och moddverktygen snarare än att jobba på DLC, vilket innebär att Bridges and Ports Expansion flyttas till 2025. Något annat som skjuts på framtiden är konsolversionen, som var tänkt att släppas i vår. Även där har de haft problem med prestandan, men de hoppas att en kommande version ska uppvisa tillräckligt stora framsteg för att en lanseringsduglig version ska bli klar i oktober, med ett påföljande släpp på marknaden.