För några dagar sedan skrev kompositören Freyja Garbett på Instagram (nu nedtaget) att hon jobbat på ett projekt tillsammans med skaparna bakom L.A. Noire vid namn Sowden House, som utspelar sig i 40-talets Los Angeles. Det fick många att tro att det var Brendan Mcnamaras nya studio – Video Games Deluxe – som var i full färd med att jobba på spelet, eftersom det var han som ledde arbetet med L.A. Noire hos Team Bondi.

Nu har dock Video Games Deluxe släppt ett eget uttalande, där de säger att de enbart jobbar på projekt å Rockstars vägnar och att Sowden House är ett gammalt projekt. Det var ett VR-projekt de arbetade med mellan andra jobb, och var en VR-upplevelse baserat på ett uppdrag som aldrig kom med i L.A. Noire. De beskriver det som ett teknikdemo, och de vet inte om det någonsin kommer att släppas.

De ville dock slutföra beställningen av musiken till spelet för att stöda en lokal musiker, vilket förklarar Garbetts inlägg på Instagram.

Det ska dock sägas att Video Games Deluxe under 2020 meddelade att de jobbade på ett VR-spel i öppen spelvärld åt Rockstar, så kanske är det hela en avledningsmanöver eftersom de inte vill utannonsera spelet än.