I höst släpps #Sonys nästa PlayStation Portable - PSP Go - och med den följer ett nytt Metal Gear, Gran Turismo, Jak & Daxter och tidigare tillkännagivna #Little Big Planet. Läckan kommer från ett för tidigt släppt Juninummer av Qore som du själv kan spana in via youtube. Sonys John Koller berättar om den nya maskinen som innehar följande specifikationer:

  • Ingen UMD-enhet

  • 3,8" skärm

  • 43 procent lättare än PSP-3000

  • Inbyggd bluetooth

  • 16 GB flashminne

Släppet för Go är enligt Koller redan i höst och han antyder att ett nytt Gran Turismo kommer som launch-titel.

Filmer och spel kommer att laddas ner direkt till minnet och det finns plats för ett till minneskort för den som anser att 16 gb inte är nog. Potentiellt är även den nya MGS-titeln vad Kojima hetsat upp fansen kring över en längre period. PSP Go blir den nya premiumenheten i sortimentet och ett nytt fokus kommer ligga på mindre nedladdningsbara spel. Vilket i sin tur inte är förvånansvärt efter iPhones framgångar med mindre applikationer.

Möjligheter för Go att fungera i symbios med PS3 ska vara stora och förhoppningsvis kommer det gå att lagra spelen antingen på din egen dator, eller på din PS3 så att du inte måste rensa allt eftersom minnet fylls upp.

Spana in fler bilder i vårt bildarkiv (tack Neogaf).

Skicka en rättelse