#Nintendos 3DS är en av de mest eftertraktade konsolerna som företaget någonsin lanserat enligt de själva, men trots det hävdar Nintendo-chefen Satoru Iwata att många väntar med ett köp tills fler spel finns tillgängliga.

– Det står klart utifrån våra marknadsefterforskningar att många människor känner att de "vill ha" och "vill köpa" en Nintendo 3DS, och att efterfrågan på denna pryl är den högsta i jämförelse med våra tidigare plattformar vid tiden för deras släpp, säger Satoru Iwata via Nintendos officiella webbsajt.

– Men samtidigt är det inte många som tycker "nu är det dags att köpa den!". Genomslaget får inte fart utan att överbrygga denna utmaning. Det kan finnas kunder som är intresserade av Nintendo 3DS men som inte kan hitta mjukvara de vill spela, och befinner sig i "vänta-och-se-läget".

Bland spelen som ska få konsumenterna att gå bananas räknar Satoru Iwata upp #Dead or Alive: Dimensions, #Resident Evil: The Mercenaries 3D, #The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, #Tales of the Abyss, #Star Fox 3D, #Kid Icarus: Uprising, #Super Mario 3DS och #Mario Kart 3DS. Samtliga titlar ska finnas ute i Japan innan 2011 års slut.

Häromdagen sa Nintendo att 3DS-försäljningen fått en behaglig start, med 3,6 miljoner 3DS-konsoler och 9,43 miljoner spel sålda hittills.