Simmarna har levt ett stressigt liv på sistone. Expansionspaketen dyker upp med allt kortare mellanrum och ska det inte shoppas på H&M eller firas jul så är det olydiga husdjur som ska uppfostras. Som om inte de vanliga vardagsbestyren vore nog.

Lösningen är ytterligare ett expansionspaket (!) – det sjätte av de utlovade sju. Den här gången erbjuder det nämligen simmarna semester. Ring in en barnvakt om det behövs och stick iväg bara!

Det finns tre resmål att välja mellan i The Sims 2: Jorden runt (Bon Voyage på engelska): Takemizubyn (en asiatisk by), Tresjön (en amerikansk nationalpark) och Twikkiiön (en tropisk ö). Vuxna simmar kan ta med sig inte mindre än sju kamrater eller tillräckligt vuxna familjemedlemmar (inga djur dock), det är bara att kryssa för vilka du vill ha med dig, och ta en taxi till flygplatsen.

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=43103&w=140&h=110&s=&a=Y5ODMxYjFiYW" style="border: 1px solid black"></img>   <img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=50287&w=140&h=110&s=&a=g1NWNjNjY0MT" style="border: 1px solid black"></img>

Väl på plats gäller de att se efter vilka nya önskemål som simmarna har skaffat sig. Några vill pressa i solen (se upp så de inte får solsveda) medan andra vill bygga sandslott eller kanske simma i havet. De som håller sig på land kan lära sig nya danser, äta spännande maträtter eller träffa roliga människor. En eldslukare, eller varför inte en ninjakrigare, kan ge dina simmar helt nya förmågor, men se upp för skummisar som ficktjuvar eller svindlare. Roligast är kanske trots allt det sjörövarskepp som finns att utforska vid strandkanten på Twikkiiön.

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=50289&w=160&h=120&s=&a=M4MTk0OTAwNz" style="border: 1px solid black"></img>Som sig bör i expansionspaketen följer en del nya prylar och kläder med. Till exempel kommer solglasögon, solhattar, nya baddräkter och en hammock väl till pass. De som är bekanta med Sims 2-expansionen Året runt/Seasons känner igen möjligheten att matcha frisyren till outfiten. Vill du gå ännu längre kan du dessutom skaffa dig en passande piercing.

Själv inledde jag semestern med att irra omkring på hotellet och försöka checka in i receptionen innan jag förstod att jag måste välja ett rum först. På några av hotellen finns spaavdelningar där du kan låta dina simmar bada ångbastu eller njuta av massage. Bland annat finns det något som heter "swedish massage" som jag är frestad att prova. Är orken slut kan man annars bara softa på hotelrummet och beställa mat från room service om man blir hungrig.

Helt okej

Ett motiverat avbrott

Jorden runt-expansionen står sig bra i en jämförelse med de andra expansionspaketen till Sims 2. Semesterresan ger en avslappnad känsla till spelet och när man kommer hem till sitt hus har man inte ens förlorat någon tid. Med hjälp av en kamera har du så klart förevigat dina semesterminnen och dessutom finns din sim, snyggt poserande, med på ett hörn av varje bild. Chanserna är dessutom goda att semesterresan gjort din sim till en friskare och mer välmående person men det kan också ha gått precis tvärtom.

Även om Jorden runt-expansionen känns motiverad kan man ändå fråga sig vilket expansionspaket till Sims 2 som inte skulle bli en stor försäljningssuccé. Idén med simmarna på semester är egentligen inte så innovativ, den kläcktes ju redan till det första spelet med Sims Vacation. Det bekommer emellertid inte dina simmar det minsta.

Skicka en rättelse