Vissa saker i livet är konstanta, återkommande, ofrånkomliga. Som att FZ i december utser årets bästa spel.

9. Final Fantasy XV

Efter tio år av förseningar, namn- och regissörsbyten och den hysteriskt dåliga #Final Fantasy XIII-trilogin i backspegeln fanns det god anledning att vara skeptisk till #Final Fantasy XV. #Square Enix gloria har halkat på sned på senare år, och två väldigt skakiga demoversioner stärkte inte direkt förtroendet för utvecklaren och serien. Men något hände under de sista månaderna. Spelet visade sig inte bara vara bättre än väntat – det är väldigt bra, och värdigt seriens stolta arv.

Med en öppen värld, ett actionorienterat stridssystem och fenomenalt vacker presentation har Final Fantasy XV moderniserats utan att seriens essens gått förlorad. Square Enix har tagit i från fotsulorna och lanserade både anime-serien Brotherhood och animerade fullängdarfilmen Kingsglaive i samband med spelet. Mycket hänger på att del femton blir en fenomenal succé, och som tur väl är förtjänar spelet denna framgång.

8. Battlefield 1

Skitsnyggt, ofta tokintensivt och väldigt mycket Battlefield. Dessutom ett spel som vågade blicka bakåt i en tid då många actionspel försöker bräcka varandra med högteknologiska sätt att mörda varandra. Precis som Rush, som introducerades i spinoffen #Bad Company, visar det det nya spelläget Operations att Dice är så mycket mer än conquest som vi i ärlighetens namn har börjat tröttna på en smula.

Så tro oss när vi säger att #Battlefield 1 är det bästa som hänt serien på mycket länge. Det erbjuder intensiva stadsstrider, bataljer på öppna fält och flygstrider som inte fördummats genom målsökande raketer. Seså, upprepa detta recept i andra världskriget nu.

Kul med nån mer som spelat Seasons after Fall. Trevligt litet spel, och inte minst audiovisuellt underskönt. 01/01 :D 30/12 Dark Souls 3? 30/12 Om jag minns rätt så har du låst till 30, låst till 60 eller Unlimited samt V-sync på/av att välja bland. 28/12 OverWatch är riktigt bra. Punkt; men, jag njuter ändå lika mycket av TitanFall 2 måste jag erkänna. 27/12 Att det blir enorm fps-drop i början av race med många bilar framför och mycket partikeleffekter i form av rök/damm osv kan jag mer leva med och ha förståelse, det är alla andra partier där det är riktigt dåligt flyt finner jag mindre accepterat. Vet... 27/12 Trist att du känner att det är ospelbart. Håller som sagt var med om att delar av Surfers Paradise och några få regnskogspartier ger FPS drops samt races när man har alla framför sig men resterande 80% av spelet flyter på fint för mig i 4K@60fps (låst).... 27/12 http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20161225/topplista-arets-hogsta-betyg/ artikel om årets 5/5 spel 27/12 Fina spel på denna lista, inget att klaga på där! Men en sak som förundrar mig är: Vad krävs av ett spel idag för att få 5 av 5 i betyg här på FZ? För här har ni listat dom absolut bästa spelen som kom 2016 enligt er och inte en enda har fått 5 av 5 i... 27/12 För mig är spelet mer eller mindre ospelbart, åtminstone senast jag testade det och det var inte allt för länge sedan. Tycker att det borde vara klart bättre flyt sett till hur spelet ser ut och vad jag har för hårdvara. i7 4790k @ 4,5Ghz, 8GB DDR3 @... 27/12
Skicka en rättelse