I en panel på mässan PAX berättade Bioware att det nya slutet av Mass Effect 3 ska reflektera spelares beslut och att det handlar om mer än några extra cinematics.

I en panel på mässan PAX klargjorde #Bioware att "Extended Cut" av #Mass Effect 3 inte är ett helt nytt slut, utan bara en förlängning av det gamla. Men de lovar att spelare ska få ett mycket bättre avslut på deras resa eftersom besluten som tas ska påverka slutet, något som de lovade redan innan release.

– Vi vill ge ett bättre avslut på några av de frågor som du har. Vi vill ge spelare en känsla av personliga slut. Många har sagt att valen som de gjorde i spelet inte reflekteras i slutscenerna. Så vi kommer definitivt att fokusera på sådana saker. Vår önskan är att du har nog mycket information och kontext när du ser slutet av Mass Effect att du blir nöjd.

Innehållet kommer inte att stressas ut. Bioware kommer att ta god tid på sig. Tidigast i sommar kommer gratis-dlc:et Extended Cut att släppas. Och slutet ska bli omfattande.

– Det handlar om så mycket mer än bara några extra cinematics.

Anledningen till att materialet inte fanns i spelet från början är på grund av att de inte visste att fans ville ha det.

– Det är viktigt för oss att lyssna på communityn. Mycket av responsen kom inte förrän spelet släpptes. När vi lyssnade beslutade vi att inkludera Extended Cut. För att vara ärliga visste vi inte att det skulle bli en sådan enorm efterfrågan på detta.

Teorin om "the indoctrination theory" som har spridits snabbt på nätet och värvat många följare avvisas inte, men bekräftas inte heller.

– Indoktrinerings-teorin visar på hur engagerade fans är. Saken är att vi inte vill kommentera detta åt något håll eftersom vi inte vill vara normativa kring hur spelare tolkar slutet, speciellt eftersom Extended Cut kommer ut så småningom. Vi vill att innehållet ska tala för sig självt.

Vad känner du inför Mass Effect 3: Extended Cut?

Amen to that 13/04 Tycker spelet är otroligt överskattat, hela serien faktiskt.. men det är ju min åsikt detta. :) 13/04 Detta är den bästa kommentaren jag sett på den här sidan på länge. 13/04 Jag förstår slutet men jag gillar det inte.. men ju mer jag funderar på det desto mer accepterar jag det. Det är möjligt att Extended Cut kan bli riktigt bra.. men jag är varken positiv eller negativ till det i dagsläget. 12/04 Ja, alltså du kan ju spela som man och kvinna vilket ger väldigt många romansalternativ. Sedan är reaktionerna från dina vänner olika på de olika karaktärerna/dialogerna under alla olika uppdrag. Med tiden släpptes ju ny DLC med nya uppdrag och nya kara... 12/04 Bra att de lyssnar på sina kunder. Spelet var kul men de sista tio minuterna var en styggelse som lämnade en sur eftersmak. Lustigt nog så var jag helt övertygad om att det hela bara var en internetfluga och att alla som klagade överdrev ända fram tills... 12/04 hur kommer detta funka då, måste man spela om hela 3an? :| 12/04 Jag har inte spelat ettan ännu, så det blir att spela den och om igen på 2 och 3. Det gör jag vanligtvis aldrig, men det är väl som med filmer och böcker. Efter ett tag glömmer man och det blir spelbart igen :P . Det är bra att de ger skäl till omspelni... 12/04 Tycker inte jag. Ett spel som har fått 75 topp-betyg borde faktiskt likna ett spel som förtjänar det. 12/04 Det trista är inte bara att det är samma slut med olika färger. Utan att det är så linjärt slut. Det är ju knappt några valmöjligheter efter vad man gjort i spelen. Det är det som är dåligt. Skitsamma ifall dem utökar sluten det kommer fortfarande vara... 12/04
Skicka en rättelse