Ska släppas lagom till jul i USA, men Europas gamers kan få vänta till mars 2014.

– Folk i Europa klagar alltid över att de är sist även när vissa saker är exklusiva för de europeiska konsumenterna, berättar den globala #Sony-chefen Shuhei Yoshida för Eurogamer – utan att egentligen svara på frågan om vi tvingas vänta på Playstation 4.

Tidigare i februari skrev Edge att konsolen kommer lanseras i Japan och USA lagom till julen. I Europa får vi vänta till mars 2014, säger de. Detta enligt initierade utvecklarkällor. Och det vore ju inte första gången: Playstation 3 släpptes i november 2006 i Japan och USA. Här i Europa fick vi vänta till mars året därpå.

Yoshida säger att det är för tidigt att säga om releasen av nextgen-konsolen kommer att ske vid olika tidpunkter. Men det är en möjlighet.

– För oss är Europa en enormt viktig marknad. Ingen tvekan om den saken. Så jag hoppas de europeiska konsumenterna får spela PS4 så snart den är tillgänglig, men jag lovar ingenting.

Håller med. Helt ärligt vill jag inte ha första generationen i alla fall. Alla verkar ha glömt alla barnsjukdomar som både XBox och PS3 drogs med när det begav sig. Näää.. låt dem fixa till PS4 så köper jag generation 2 eller 3. Det blir bra. 22/02 Vilken tillåtelse skulle det vara? 22/02 Tillgång. De vill vara säkra på att vi inte får se bilder på gråtande jänkyngel som inte kan få sina konsoller. 22/02 Konsollen som kommer först får mina pengar, båda kommer ändå ha liknande specar så allt handlar om tillgänglighet för mig. 22/02 De hinner inte få ut hur många maskiner som helst till jul, då får de välja, EU eller USA? De har alltid varit svaga i USA i jämförelse mot XBOX, och har inte råd att inte prioritera USA för EU. Att ändra EULA etc tar inte 4-5 månader, så det håller int... 22/02 Om den försenas tills nästa år för Europa så blir det en Xbox istället. De gör sitt val och jag gör mitt. 21/02 En annan anledning till att andra konsoler/spel/dylikt släpps samtidigt överallt kan vara att de helt enkelt väntar med att släppa det någon annanstans tills de har lyckats få "tillåtelse" i EU, USA, etc, och släpper det då. Förstår dock om de vill släp... 21/02 Men gnäll lite mer, snälla! Mest troligt handlar det om tillgång på konsoler, man vill inte hamna där Wii var när hyllorna stod tomma i månader. Om jag får spekulera ytterligare så tror jag dessutom att man tar sin starkaste marknad (Japan) och den man... 21/02 Microsoft och Nintendo har ju fan inga direkt stora problem med att släppa sina konsoller här i Europa. Så varför har Sony så stora problem så att deras konsoller blir försenade med hela 6 månader här i Europa? 21/02 det kanske har med hur "de andra" prioriterar? 21/02
Skicka en rättelse