Däremot är tredje Metro en mix av öppnare och mer linjära banor.

Under Xbox One X-showen presenterades till sist ett nytt Metro. Spelet, med undertiteln Exodus, följer upp 2010 års Metro 2033 och Metro: Last Light från 2013, och var enligt er ett av de bästa spelen under Microsofts presskonferens. En fråga kvarstår dock: är det openworld?

Trailern fick många onekligen att tro det. "Open world Metro. OMG väntat på detta!!" lät det till exempel i vårt kommentarsfält. Så är det inte, berättar Jon Bloch, producent, för PCgamesN.

We’re not moving away from the classic linear Metro gameplay. We still have that, but what what we’re doing with this new gameplay is more like sandbox survival. There’s large levels that offer a lot more freedom, they’re non-linear, but we will have a story wrapped into them. So the story will carry through across the non-linear and linear levels.

Spelet släpps 2018 till pc, PS4 och Xbox One. En grupp överlevare flyr Moskvas tunnelbanor och ger sig ut på en resa som spänner över ett helt år och hela kontinenten med den ryska vildmarken. Det låter onekligen som en öppen värld, men så är alltså inte fallet.

Högsta önskan att dom gör spelet längre denna gång, tyckte dom var lite korta dom andra delarna. 17/06 Jo, Där har du ett , att jag glömde det :) , witcher 3 är ju fenomenalt bra det går inte att neka. 17/06 det här ska köpas.. inte förbokas det gör man inte :) men blir ett köp jag har haft så himla kul med metro så jag är rätt nyfiken på metro exodus 16/06 Inte ens The Witcher 3? Tyckte man gjorde ett bra jobb där. Men absolut, generellt sett är inlevelse/atmosfär betydligt bättre i spel som inte har helt öppna spelvärldar. 16/06 Metro gör sig bäst linjärt. Spelet har en enorm atmosfär och grafisk stil. Mycket skulle gå förlorat på nolltid om det öppnades upp helt, det är oundvikligt. Ibland så predikar ju spel communityn open world alldeles för ofta som något bra i alla sammanh... 16/06 Håller med. Båda Metro spelen var riktigt roliga just för att man skulle från punkt A till punkt B men kunde ändå gå lite olika vägar. 16/06 metro förhåller sig ju bra till det linjära, alla spel måste inte vara open world för att vara spelbart. Tror spelet skulle bli rätt skit om det var helt öppet 16/06 Synd att det inte är open world. Metro känns som perfekt för just det. Mer öppet gillar jag dock. Metro last light far för linjärt. 16/06 Själv uppskattar jag själv open world väldrigt mycket i både Assassin's Creed och Mad Max. Det enda open world gangsterspel som varit bra hittills är Godfather. Det var riktigt, riktigt bra. 16/06 Om Metro ska fortsätta med grym grafik så går det inte att göra open world, men det passar ändå inte spelen. Open World funkar bäst (IMO) som i Witcher 3, där alla sidequest mm. har en sådan unikhet, så det bakom varje hörn väntar ett äventyr, som smält... 16/06
Skicka en rättelse