Bara gör det.

Kör du Windows 10 utan att ha uppdaterat till senaste versionen? Då kommer Microsoft tjata på dig att göra det.

Bakgrunden är de angrepp som skett på sistone, där datorers operativsystem låsts ner av ransomware-angrepp och användaren krävts på lösensumma för att den ska låsas upp igen. Angreppen, till exempel Wannacry i maj där ett par hundra tusen datorer drabbades, kunde ske för att datorerna i fråga inte var uppdaterade; Microsoft upptäckte och släppte patchar som täppte till säkerhetshålet redan i mars.

Och nu tar Microsoft alltså i för att faktiskt få folk att uppdatera till den senaste, säkraste versionen av Windows 10. I denna blogg uppmanar man alla användare att köra den senaste "feature"-uppdateringen (Creators Update) och den senste månatliga "quality"-uppdateringen. Med start den här veckan kommer man skicka ut uppmaningar till folk att se över systemets privacy-inställningar, och få dem att installera Creators Update och andra uppdateringar.

Microsoft påminner också om att supporten för den ursprungliga Windows 10-versionen snart tar slut. Du kan fortsätta köra den om du vill, men du får inga månatliga säkerhetsuppdateringar.

För att ta reda på om ditt Windows 10 är uppdaterat kan du gå till den här sidan och testa. Om uppdateringen krånglar går du hit och läser på om hur du löser problemet.

Efter Creators Update jag får bara svart skärm på min laptop. Måste återställa windows. Någon som har lösning kan skriva... :( 12/07 Jag har också haft alla versioner av Windows och jag tycker det är lätt värt det att bara köra Windows 10 med autoupdate. Har aldrig haft ett enda problem med det öht. Det enda jobbiga det var att dom bytt plats på i stort sett alla funktioner och menye... 07/07 Windows 7 livscykel tar slut januari 2020 så lika bra att uppgradera nu. 06/07 Har du inte hört pyttemjuk förut? Direkt översättning av Microsoft, användes redan på 90 talet :) Kanske tidigare än så men det var iaf då jag minns att det började användas :) 06/07 Windows 10 med "O&O shut up win10" för att ta kol på telemetryböset. 06/07 Skriv "winver" i startmenyn och sedan enter 05/07 Hur många användare ska krävas som betalande för att Microsoft ska lägga ner tid och resurser på att hålla ett gammalt os vid "liv" bara för att någon inte orkar/kan/vill inte uppgradera. 1,10,100...? för få så är det inte ekonomiskt försvarbart att hål... 05/07 Har på automatiska uppdateringar i Windows 10, har aldrig stört mig på det fungerar väldigt bra. Som vanligt användare kan jag inte direkt se stora anledningar till att ha det avstängt, för företag är det en helt annan femma såklart. 05/07 Haha, ja du, lycka till att skydda dig med din brandvägg... :D "pyttemjuk" var en ny benämning på Windows... Den har jag inte hört förut. Din text är lika underhållande rakt igenom :D "Update and shut down" funkar bra för mig. 04/07 Högerklicka på Start-knappen, System, Om. eller Startknappen, Inställningar, System, Om. 04/07
Skicka en rättelse