Trots en ny studio bakom spakarna.

Efter att ha recenserat och tyckt mycket om både Tomb Raider-rebooten och Rise of the Tomb Raider är jag... ganska taggad på Shadow of the Tomb Raider. Det känns lite oroväckande att Crystal Dynamics inte driver skutan längre, utan att Edios Montréal tagit över rodret.

Missförstå mig rätt, Eidos Montréal (Thief, Deus Ex) är skickliga, men Crystal Dynamics har ju varit "Tomb Raider-studion" sedan 2006. Eidos Montréal-chefen David Anfossi verkar dock ha gott självförtroende och redan för ett år sedan kunde man spela från början till slut.

The way we develop games here means that we want the full game to be playable as soon as possible. So we don’t care about the visual quality in the beginning whatsoever. Because it’s a narrative experience, we want to be able to play the game from beginning to the end as soon as possible.

Det berättar han för MCV. På det här sättet kan man testa flytet i spelet och tempot i berättelsen redan i ett tidigt skede. Då det grafiska tingeltanglet saknas kostar det heller inte multum att fatta nya beslut och göra ingrepp. När man väl är nöjd kan man ösa på med grafiska detaljer.

Eidos Montréal hjälper till med Crystal Dynamics Avengers-spel och det ryktas även att de har ett eget Marvel-spel, baserat på Guardians of the Galaxy, i pipen. Det skulle förvåna oss om detta visas på E3 men Shadow of the Tomb Raider gör det garanterat, och vi tror och hoppas att tiden är mogen för The Avengers Project, under Square Enix E3-show.

Jag har redan förköpt collectors edition och tror att spelet blir minst lika bra som de tidigare två. 09/06 @employed: Kan helt missuppfatta vad du menar men får en känsla av att du pratar om publisher och inte utvecklare. Är inte en studio utvecklarna? 09/06 Var inte all lika engagerad av del 2 sommjag var av del 1 i rebooten. Så en ny studio kan vara precis vad som behövs i det här läget. Håller tummarna. 09/06 Utvecklare byter studios över tid. En studio spelar lika mycket roll för ett spel som ett skivbolag för en artist. 09/06 Kolla på deras hemsida alternativt skriv iväg ett e-mail till deras support, se om det går att häva. Den support jag har behövt haft med dom (länge sedan nu dock) har alltid funkat bra. 09/06 Det är tyvärr köpt på GMG när dom hade 25% på alla PC-spel. Fördelarna är många å köpa på Steam men dom har sällan bra priser på nya spel. Betalade 400kr för spelet vilket jag tycker är ett acceptabelt pris. 09/06 Är det via Steam är det bara att be om en refund. Du kan även vänta tills spelet är släppt, lira mindre än två timmar och sedan lämna tillbaka det om du känner att det inte håller måttet. 09/06 Vänta med köp ny utvecklare kan betyda vad som! 09/06 Ja du har helt rätt, blev bara så förvånad att det var ny studio. Inget säger ju att det måste bli skit för det men hade ju vart mer stabilt med samma utvecklare. Men givetvis så hoppas man på samma kvalité som dom tidigare i rebooten, eller kanske ännu... 09/06 Köpt digitalt så tvivlar att man bara kan häva köpet? 08/06
Skicka en rättelse