Till PC är Metro Exodus Enhanced Edition redan ute sedan en tid tillbaka och har imponerat stort på många av oss. De nya konsolerna har i sin tur fått vänta, men idag är det dags. Digital Foundry har redan fått klämma på spelet till Xbox Series X/S för att se hur Microsofts lådor klarar av ray tracing-makeovern.

Och ja, kort sagt kan de konstatera att 4A Games har lyckats. Den nya version av spelet bjuder inte bara på ray tracing-effekter som tar framförallt ljussättningen till helt nya höjder, utan gör det dessutom i 60 fps på både Xbox Series X och S. Xbox Series S bjuder också ray tracing, men med en betydligt lägre upplösning som "siktar på 1080p". Variabel upplösning används sedan för båda konsolerna för att bibehålla bilduppdateringen.

Spelet är dock inte bara snyggare att se på, utan tar även betydligt kortare tid att ladda. Där en Xbox One X tog 2 minuter och 45 sekunder att ladda den inledande banan, tar Xbox Series X bara 44 sekunder. Summa summarum ser det ut att vara en väldigt lyckad uppgradering till Xbox next gen-konsoler, och Playstation 5 lär inte skilja sig särskilt mycket från Series X.