Ryktena om en ny handkontroll till Nintendo Switch visade sig stämma, och det är inte bara en, utan två! Närmare bestämt rör det sig om trådlösa varianter av de klassiska kontrollerna till Nintendo 64 och Sega Genesis. De ska kosta €49 styck för Nintendo Switch Online-prenumeranter, men som vanligt kan vi nog räkna med ett något högre pris i Sverige.

Anledningen är givetvis att spel från Nintendo 64 och Sega Genesis är på väg till prenumerationstjänsten Nintendo Switch Online. De kommer dock inte att inkluderas i det nuvarande medlemskapet, utan som en del av en ny prenumerationsplan, eller "expansion pack" som de kallar det. Hur mycket den kommer att kosta och exakt vad den kommer att inkludera vet vi inte, men den ska lanseras i slutet av oktober.

Glädjande nog kommer Nintendo 64-spelen att stödja multiplayer online för upp till fyra spelare, vilket är dåliga nyheter för den där polaren som alltid tjuvkikade för att se var de andra befann sig på banan. När tjänsten släpps är det spelen nedan som kommer att inkluderas. Videon från Nintendo Direct ser ni här.