I ett tvistemål med Nintendo har en domstol i Seattle dömt den 51-årige kanadensaren Gary Bowser (ej att förväxla med Nintendo of America-chefen Doug Bowser) att betala 10 miljoner dollar, i runda slängar 90 miljoner kronor, till Nintendo of America. Detta utöver de 4,5 miljoner dollar han redan dömts betala till Nintendo i en federal rättegång, där det också kan bli tal om 10 års fängelsestraff, uppger Eurogamer.

Vad är det då denna kanadensiska Bowser gjort för att dra på sig dessa påföljder? Jo, det hela rör sig om hårdvaruhacking av Nintendos konsoler. Bowser har sen 2013, tillsammans med hackergruppen Team Xecuter, tillverkat modchip som gjorde det möjligt att spela piratade spel på Nintendokonsoler. Enligt rätten har Bowser “medvetet deltagit i cyberkriminell verksamhet som hackade ledande spelkonsoler”. Bowser har erkänt att han dels tillverkade, men också marknadsförde och sålde dessa anordningar.

Bowser höll sig undan Nintendo i ett antal år, men flykten tog slut förra året, då han greps i Dominikanska republiken och lämnades ut till USA. Nintendo-chefen Doug Bowser lär vara rätt glad nu när denna falska Bowser dömts till sist.

Vilken Bowser tycker du har begått värst brott - denna kanadensiske hacker, eller den kidnappande tyrannsköldpaddan?