I somras skrev vi lite om ett projekt från tidigare The Elder Scrolls-veteraner vid namn The Wayward Realms. De beskrev det själva som ett fantasy-rpg i så pass stor skala och så pass många valmöjligheter att det nästan borde kategoriseras som en helt ny undergenre vid namn "grand rpg". Nu är utvecklaren, Oncelost Games, tillbaka med en ny trailer, som kretsar kring en vaggvisa om världen vi ska äventyra i.

Trailern tar oss in i en gravkammare som vaktas av statyer, och en slamrande bägare tycks väcka dem till liv. Oncelost påpekar att ju rikare den som lagts till vila i gravkammaren är, desto fler statyer kommer det att finnas som vaktar rikedomarna. Många av utvecklarna är som sagt Elder Scrolls-veteraner, som jobbat med spel som Daggerfall, och de säger själva att de vill göra ett mer old schoo-doftande rpg.

De siktar primärt på en upplevelse ur förstapersonsvy, men de hoppas även kunna inkludera en tredjepersonsvy för dem som föredrar det. Moddar är dessutom någon som ligger dem varmt om hjärtat, och de planerar att ge moddare så mycket kontroll som möjligt. Vidare utlovas en övärld med hundra öar, städer med upp till tusentals invånare.

The Wayward Realms utvecklas till pc, men kan även komma att släppas till konsoler. Det befinner sig tidigt i utvecklingen och kommer således inte att släppas än på några år.