Under 2020 fick vi reda på att Microsoft tänkt reboota Perfect Dark-serien och att det var The Initiative som skulle ta hand om utvecklingen. Året därpå meddelade de sedan att de inte skulle vara ensamma med att jobba på projektet, utan att de skulle få draghjälp av Crystal Dynamics.

Sedan dess har det inte gått sådär jättebra för The Initiative, och en stor del av personalstyrkan såväl som flera tunga namn har lämnat studion. I och med att Embracer nu meddelat att de ska förvärva flera av Square Enix västerländska utvecklare, inklusive Crystal Dynamics, har vi undrat om det kanske skulle bli spiken i kistan för Perfect Dark-projektet, åtminstone i dess nuvarande form, men så verkar inte bli fallet.

I en tweet skriver The Initiative nu att de tillsammans med Crystal Dynamics har gjort stora framsteg i utvecklingen av Perfect Dark och att detta samarbete kommer att fortsätta även i framtiden. Hur överenskommelsen mellan Crystal Dynamics och Xbox-ägda The Initiative ser ut vet vi inte, men vi kan nog utgå ifrån att det finns någon form av kontrakt i botten som gör att de inte kan avbryta samarbetet hur som helst.