Efter rykten hit och dit bekräftade till slut Ubisoft förra veckan att Assassin's Creed Mirage är nästa spel i serien. Någon ordentlig utannonsering fick vi dock inte (troligen eftersom de blev tvungna att stressa ut ett kungörande på grund av läckorna), utan det dröjer istället till Ubisoft Forward den 10 september. Läckaren j0nathan (via Mr_Rebs_) har dock delat med sig av lite påstådda detaljer om spelet.

Han kan bland annat bekräfta att Bagdad är spelets enda stad, men att den är uppdelad i fyra zoner med en boss vardera. Det ska dessutom finnas öken, oaser och floder runt staden. Vidare ska kastknivar göra comeback, och så även gömställen på taken. Parkouren ska i sin tur inkludera många olika interaktioner, såsom möjligheten att svinga sig runt hörn i lyktstolpar.

De tycks dessutom satsa på ett Bagdad som är väldigt livligt, och målet sägs vara att ha lika stora grupper av NPC:er som i ökänt trögdrivna Assassin's Creed Unity – som mest bjöd det spelet på 10 000 interaktiva NPC:er i en och samma scen. Klockan 21.00 den 10 september får vi se om uppgifterna stämmer.