De tre senaste Hitman-spelen har slagits ihop till ett och kallas numer för World of Assassination, och det matiga Freelancer-läget har dessutom släppts till väldigt goda omdömen. Men när får vi egentligen nästa riktiga spel i serien? Hitman 3 släpptes trots allt under 2021. Svaret på det är lika tråkigt som det är väntat, med tanke på att Io Interactive har meddelat att de jobbar med ett flertal andra projekt.

I en intervju med Eurogamer berättar de att World of Assassination kommer fortsätta att utvecklas, men att serien som sådan nu ligger på is och att ett nytt, stort Hitman-spel kommer att få vänta. De försäkrar dock att de givetvis kommer att återvända till Agent 47 i framtiden. Och kanske blir uppehållet kortare än vi fasar, för de antyder även att de snart kan komma att utannonsera öppnandet av fler studior under deras fana.

Å andra sidan så blir vi ju inte helt utan agentbaserad action från Io, eftersom de just nu jobbar på ett spel baserat på ingen mindre än James Bond – ett projekt som gärna får bli till en trilogi, om Io själva får bestämma. Utöver det jobbar de även med ett online-fantasy-rollspel som vi inte vet särskilt mycket om, utöver att det verkar röra sig om high fantasy med alver, dvärgar, magiker och andra för genren klassiska inslag.