Under 2021 avtäckte Activision sitt antifusksystem Ricochet, som framförallt var tänkt att stävja fuskandet i diverse Call of Duty-spel. Det har fått både ris och ros, det förstnämnda främst på grund av att det lägger sig på kernel-nivå i operativsystemet, vilket många anser vara invasivt.

Hur som helst fortsätter de att utveckla systemet, och i ett blogginlägg listas de senaste tillskotten. En av dessa är möjligheten att detektera hårdvaruenheter från tredje part. Mer specifikt innebär det att systemet nu ska kunna upptäcka speciella kontroller som kan användas på både pc och konsol för att fuska, bland annat genom att eliminera rekyl.

Om systemet känner av att man använder en sån kontroll så kommer man att varnas, och fortsätter man att använda den kommer olika nivåer av avstängningar för kontot att bli aktuella.

Antifuskteamet ska även ha fått ett nytt verktyg för att undersöka repriser av alla matcher som spelas i rankade matcher på de högsta nivåerna, medan samma matchdata även kommer att sparas från matcher spelade av konton som de anser vara misstänkta.

En annan åtgärd mot fuskare som nu är aktiv är att legitima spelare kan bli osynliga för fuskare. På så sätt får antifuskteamet chansen att samla in data om fuskandet samtidigt som fuskarnas upplevelse försämras.