Rockstar deckarlir toppar spelförsäljningen dubbelt upp denna vecka.

För du statistik över heta spelveckor bör förra veckan föräras en plats i din kalender. #L.A. Noire och #The Witcher 2 släpptes med ett par dagars mellanrum, och det blev jämnt skägg mellan dem i FZ:s testpanel – toppbetyg för båda. Försäljningsmässigt avgår däremot #Rockstars och #Team Bondis deckare med segern, spelet kniper nämligen de två översta platserna på veckans försäljningslista (PS3-versionen etta) och Polens spelstolthet får nöja sig med en bronsplacering.

I vanlig ordning baseras statistiken på spelförsäljning i fysiska butiker, och siffror från digitala butiker som exempelvis Steam räknas inte med. Den faktiska försäljningen kan vi därför bara sia om.

Multiformatslistan vecka 20 nedan, klicka på loggan för att komma åt speltoppen för fler format och veckor.

[speltoppen;y2011;w20]

Hehe, inget fel på mig hoppas jag. LA noir verkar mycket trevligt också, vad jag sett på youtube. Jag bryr mig inte precis om försäljningssiffror, dock blir jag lite irriterad på hur vissa tolkar dom, med dom fakta som finns. Vad Microsoft, Sony (och... 28/05 Va fan är det för fel på er? L.A. Noir är ett grymt spel, The Witcher 2 är också ett grymt spel. Gör det något vem som är 1:a eller 3:a? Huvudsaken är väl att båda spelen säljer bra. Konsoll vs. PC, marknadsföring, fanboys... Who cares? Suck. 27/05 Speltoppen har varit den officiella statistiken i Sverige i åtskilliga år, och vi har täckt den under lång tid. Rubriken är förstås tillspetsad för att locka läsare, men den är precis lika korrekt som om jag hade skrivit "L.A. Noire toppar spelförsäljni... 27/05 jag reagerade starkt på er rubrik "L.A:N spöar witcher 2 i försäljning". ni borde veta bättre än att skriva sån skit. när ni vet att statistik oftast är baserad på lösa grunder. som i detta fallet. har ni tänkt på att det finns människor som faktiskt... 27/05 Jag kan nog inte hindra dig att se korruptionstendenser om det är vad du vill se, men du får gärna förklara på vilket sätt vi ljuger när vi berättar att ett spel säljer bättre än ett annat utifrån tillgänglig statistik. 27/05 Enligt tillgängliga siffror säljer LA Noire bättre än The Witcher 2 – på vilket sätt ljuger vi när vi skriver en nyhet om det? 27/05 :) 27/05 intressant att se att PS3 versionerna säljer mer än 360, förutom Brink då. 27/05 Spelade aldrig igenom första The Witcher... och det andra spelet avslutade jag efter en kvart. Orkar inte med sådana sega spel. xD 27/05 En vettig spel-pc behöver inte kosta mer än 6000 och denna kommer att räcka i 5-6 år. 27/05
Skicka en rättelse