Fortnite går in i sin sjätte säsong och i sedvanlig ordning har Epic dukat fram ett bokstavligt smörgåsbord av nyheter. Ön i Loot Lake har börjat sväva i luften, mystiska kuber ger spelare magiska krafter och ett hemsökt slott har dykt upp i Haunted Hills. Men framför allt – det finns tre nya husdjur att stifta bekantskap med.

De tre olika djuren, (hund, kameleont eller drake) kommer att följa dig genom spelet och reagera på din handlingar, men de behöver låsas upp innan du kan få tillgång till dem. Hunden och draken går dessutom att modifiera genom att exempelvis ändra färg på dem.

Spelkartan har förändrats en aning sedan sist och har du hängt med i berättelsen vet att åskväder åkallade en gigantisk kub till Fortnites isolerade ö. Nu har den bland annat lyft ön med det lilla huset ur Loot Lake och flera mindre kuber går att hitta på spelkartan. Nedan hittar du en trailer som visar hur det gick till.

De mindre skuggkuberna kan vidröras och förvandla spelaren till en slags osynlig vålnad med möjligheten att röra sig genom väggar under en knapp minut. Allt för att sätta Halloween-stämningen helt rätt. Det går inte att avfyra något vapen som vålnad, men det går fortfarande att bli dödad så någon får gärna meddela mig hur pass användbart det faktiskt kan vara.

Den sjätte säsongen av Fortnite är live i detta nu.