Fajten mellan Apple, Google och Epic Games har gått in i nästa rond, och den senaste smockan står Apple för. I ett svar på den stämning som Epic gjort hävdar mobiljätten nämligen att Epic Games har bett om särbehandling med koppling till hur köp i appar går till, trots att Epics VD Tim Sweeney tidigare specifikt hävdat att man inte gjort det.

Som stöd för detta påstående har Apple pekat på e-postmeddelanden från Sweeney där han ber dem att ändra eller komplettera kontrakten de båda företagen har för att ta bort restriktionerna som inte låter Epic "tillhandahålla konsumenter med vissa funktioner i sina Ios-appar".

Detta innefattade tillåtelse att släppa en egen Epic Games Store-app på App Store, varifrån spelare kan ladda ned appar direkt från Epic istället för genom App Store, samt möjligheten att erbjuda köp i apparna direkt från Epic utan att använda Apples betalningssystem. Sweeney avslutade dock förslaget med att han: "hoppas att Apple även kommer att göra dessa alternativ tillgängliga i samma utsträckning till alla Ios-utvecklare", vilket han menar är bevis på att han inte bad om särbehandling.

Samtidigt har Apple uppgett att Fortnite är välkommet tillbaka till Ios så länge Epic tar bort de betalningsmekanismer de infört.

Vad ligger bakom hela spektaklet? Läs denna nyhet för att få bättre koll.