Att Gord utspelar sig i en dyster, mörk värld står klart redan vid trailerns första vemodiga stråktoner. Sagda toner för även tankarna till The Witcher, vilket kanske inte är konstigt eftersom utvecklaren Covenant grundats av Stan Just, som varit producent på CD Projekt-ägda Spokko.

Spelet kretsar kring att utveckla och expandera en bosättning i de djupa, mörka skogarna, men även att ge sig ut på äventyr och slutföra uppdrag. Problemen de stackars bosättarna kommer ställas inför inkluderar dock inte bara hunger och kyla, utan även allehanda monster och rivaliserande bosättningar som kan ta till vapen för att konkurrera om resurserna.

Covenant utlovar massor av inställningar och svårighetsgrader som kommer låta en skräddarsy de olika scenarier man kan ge sig i kast med. Utöver huvuduppdrag kommer det dessutom finnas AI-genererade sidouppdrag och slumpmässiga händelser för att sätta lite extra krydda på tillvaron.

Debuttrailern är som sagt väldigt vemodig och dunkel, men inte desto mindre inbjudande. Covenant planerar att släppa det någon gång nästa år till PC, och under den närmaste tiden kommer de lyfta mer på locket.