För några dagar sedan fick vi oss en titt på de valfria pusselkammare som Star Wars Jedi: Survivor kommer att erbjuda den som vill ordna lite extra uppgraderingar till sin Cal, och nu har vi fått ytterligare en video.

Redan i den första gameplay-trailern som släpptes fick vi oss en titt på den helt nya planeten Koboh, som blir något av ett nav i spelet som vi återvänder till med jämna mellanrum. Vad vi mig veterligen inte fått bekräftat förrän nu är att Koboh är mer eller mindre vidöppen att utforska som man vill.

I videon beskriver IGN att det vi fått se hittills varit den linjära introduktionen till planeten, men att den sedan öppnar upp sig och låter en utforska som man vill. Metroidvania-konceptet från det första spelet återvänder dock, så vissa delar kommer man inte åt förrän man kommit över rätt förmågor. Utöver ovan nämnda pusselkammare kan man även hitta grottor och andra gömda platser, som till exempel kan ruva på svåra bossar och annat.

Spelet bjuder även på mer linjära sektioner, och i videon får vi se ett uppdrag på en okänd planet lite senare i spelet. Även där kan man göra avstickare för att hitta gömda saker, inklusive speciella utmaningar där man slåss mot vågor av fiender.

Star Wars Jedi: Survivor släpps 28 april till Xbox Series X/S, Playstation 5 och pc.