Blizzard rapporterar rekordsiffror för tredje expansionen i rad. Men - Englandslistan toppar den inte.

Med förra veckans #World of Warcraft: Cataclysm-premiär sätter #Blizzard än en gång säljrekord för ett pc-spel. 3,3 miljoner exemplar ska enligt egen uppgift ha gått åt de första 24 timmarna, vilket sägs göra expansionen till tidernas snabbast säljande pc-spel.

Därmed har alla tre #World of Warcraft-expansionerna lyckats med samma bedrift. #The Burning Crusade inhandlades av 1,8 miljoner människor vid premiärdygnet för knappt tre år sedan, och #Wrath of the Lich King gick åt i 2,8 miljoner ex under samma tidsrymd. De senaste siffrorna bygger på uppgifter som Blizzard själva tagit fram och de inkluderar digitala förköp.

De strålande siffrorna till trots lyckas Cataclysm inte knipa förstaplatsen på den brittiska försäljningslistan. Det återfinns faktiskt först på tredje plats, bakom #Call of Duty: Black Ops och #Fifa 11 (England, som sagt...). Siffrorna kommer från chart-track.co.uk.

FZ sitter och spelar Cataclysm för allt vad tygen håller när du läser detta. Fullmatad recension och betyg kommer senare i veckan, tills dess bjussar vi på de första intrycken och Blizzards planer för framtiden.

Jag sade aldrig att det var ett sämre val (även om jag inte håller med om att man kan kalla WoW för ett coop-spel). Jag försökte motivera varför jag tror att många känner att WoW saboterar för dem trots att ingen tvingar dem till att själv spela det.... 14/12 Så för att de föredrar ett annat coop spel framför det just du vill spela, så är det spelet ett sämre val? De måste kanske inte raida, de kanske gör det frivilligt? 14/12 PEGI 12 märkningen, är den inte för lågt satt, det är ju faktiskt blod i vissa scener mot människoliknande figurer! 14/12 Kan nog mer vara så att man har en massa vänner som spelar WoW, när man inte själv gör det. Blir lite tradigt i längden när man får höra om folks raids och pvpgear vid varje lunchrast. Eller när man ringer till någon: "Tjena, är du med på lite [insert... 14/12 Bobby Kotick badar nog i pengar nu eller vad säger ni? 14/12 Stackars dig bubben. Är du också en sån som har någon elaking i din omvärld som tvingar dig att spela sånt du inte gillar? Ni verkar vara en hel del här på forumet. Hemskt att sånt här får ske i vårt moderna samhälle! 14/12 Ja...wow lär man väl få dras med ett par år till! :\ Behöver dom ens göra ett nytt...!? 14/12 Med samma logik är det också väldigt tydligt att det bara är en expansion. Drygt 24h för att testa allt? Jämför det med valfritt spel i samma genre (MMO) så inser du hur löjligt lite det vore. :/ Detta är en expansion och ska behandlas som en, det lär... 14/12 Jag håller inte med om att Cataclysm inte skulle vara ett spel, även om det är sant det du säger att statistiken är missvisande. Det tog mig en bra bit över ett dygn i rena speltimmar innan jag hade testat på allt utom raids; det sedvanliga actionspelet... 14/12 Skulle faktiskt inte ville säga att detta är ett SPEL utan en expansion därmed kan man faktiskt inte säga att det är säljrekord för spel. Det funkar trots allt inte stand alone. Ungefär lite som problemet med bäst säljande rörelsekontroll till konsoller... 13/12
Skicka en rättelse