Team Ninjas Tomonubu Itagaki har i spelpressen fått det något lustiga epitetet stjärnproducent. Jag vet inte om det beror på att han envisas med att bära solglasögon inomhus eller om det är hans påstådda fäbless för att dricka whiskey på jobbet.

Kanske är det för hans citatvänliga personlighet. Om han inte sågar Tekken-serien så rackar han ner på sina egna kollegor för deras, i hans mening usla PS3-version (Ninja Gaiden Sigma). Men nu är det dags för denna tv-spelens Bob Geldof att låta hantverket tala för sig självt. Resultatet är både briljant och mediokert på samma gång.

Den här gången ska vår favoritninja Ryu Hayabusa sätta stopp för skurkarna i The Black Spider Clan och det är egentligen allt du behöver veta om storyn förutom att den är ungefär så korkad som man kan vänta sig. Ta det nu inte som någon större kritik, på något sätt hör det till genren.

Du blodiga nya värld

Det första som slår mig är stridernas närmast hypnotiska fascination vid blod och avhuggna lemmar. Att beskriva en Ninja Gaiden II-strid i ord går inte riktigt att göra. Det är som att se en Wuxiafilm med en blodtörstig Red Bull-drickande Duracellkanin i huvudrollen. Ditt ninja-alterego virvlar mellan fiender och kapar armar, ben och huvuden på löpande band. Men vem har sagt att ett par avhuggna lemmar är något att bry sig om? Fienderna här verkar modellerade efter Monthy Pythons svarte riddare och blir med andra ord snarast förnärmade över att bli av med armar och ben. När de inser att loppet är kört försöker de ta med dig i döden genom att spränga sig i luften. Men, just det, striderna: de är fantastiska i sin all sin virvlande prakt och utan tvekan den bästa delen av spelet.

Du börjar med ett futtigt svärd men snart hittar du nya vapen så som en grym virvlande stav, klor till händer och fötter och andra godbitar. Under spelets gång hittar du små papperslappar (nej jag vägrar kalla dem för "scrolls"; papperslappar) strategiskt utplacerade i kistor och med dessa kan du lära dig nya combos och tekniker. Efter ett tag har du en liten arsenal av coola combos att välja mellan och du kan få upp till tre nivåer i skicklighet med varje vapen och på så sätt låsa upp nya möjligheter.

Det finns mer än kallt stål att vifta med. Du kan även använda dig av en sorts magi som kallas för ninpo. Skjuta eldbollar, slita fiender i stycken med nålar är några fiffigheter att ta till.

Kontrollen är riktigt välutvecklad och det är intuitivt att lära sig grunderna i stridssystemet, det är först när de mer avancerade combosarna börjar trilla in och motståndet succesivt trappas upp som det blir lite mer komplicerat att styra sin lille ninja. Precis som det ska vara.

Föregående Nästa
Jag håller inte heller med om ert betyg, misstänker att er skribent inte lirat särskilt långt som de flesta recensenter inte gör, ofta pga att det tar tid att bli bra på spelet :P Och recensenter har inte så mycket tid. Men anledningen till detta citat... 07/06 Ssch! Inte avslöja vår hemliga agenda, att ge fel betyg för att... tja, nån anledning går säkert att hitta på. Men en hemlig agenda har vi absolut! Det mysko är bara att vi aldrig kan bestämma vilken konsol vi älskar/hatar... 06/06 Jag sitter o testar demot just nu och fattar inte vad recensenten menar med kameran? om jag läser rätt så menar han att om man petar kameran åt nåt håll så far den runt ett halvt varv utan att man kan kontrollera den över huvud taget... Det gör den då... 06/06 Äsch hade spelet släppts till PS3 hade FZ.se gett spelet 4:a FZ av 5. 06/06 det här spelet är ju det ballaste som finns fan det är mitt favorit spel nu och kameran var ju inte så farlig den var hur bra som helst och när det kommer ut ska jag köpa det direkt det är ett måste fan skit ballt!!!:D 06/06 Vet inte om jag ska köpa det här eller vänta ifall det kommer ett Ninja Gaiden Black 2 03/06 Va? Sista bossen i Ninja Gaiden var ju en besvikelse, för att han var så lätt! Lite av ett antiklimax, enligt mig, med tanke på hur sjukt svåra en del av de tidigare bossarna var. Synd att man inte har en xbox 360, så att man kan testa Ninja Gaiden II.... 03/06 Ja jag har spelet, så tyst nu. Nej jag tänker inte köpa det, köper inte spel. 03/06 För att alla spela måste vara öppna för att vara bra? Kommer lungt köpa det då jag har gillat alla andra Ninja Gaiden spel från NES och framåt. 02/06 "Kan du stå ut med den neurotiska kameran och den utmanande svårigheten har du en liten pärla att se fram emot." Tror jag kan sta ut med den, stod ut med Ninja Gaiden Black, visst det er grymmt svart, fick spela ignom det till sista bossen, inse att jag... 02/06
Skicka en rättelse