En gamepad för dig som gillar både PS4- och Xbox One-kontrollerna.

Inledning och första intryck

Att det finns fler spelkontroller än de officiella till konsolerna vet nog de flesta om. Personligen hade jag ingen aning om hur populära de i många fall kan vara då vänner och bekanta i synnerhet har använt de officiella varianterna som oftast följer med konsolerna. Att tredjepart är populärt är inte så konstigt när Playstation 4- och Xbox-kontrollerna under en lång tid haft en hög prislapp, och många har då sökt sig till billigare alternativ. De senaste åren har de som gillar att spela med handkontroll också haft behov av kontroller med fler funktioner, bättre hållbarhet, längre batteritid, mer knappar och tonvis med andra saker. På så vis har vi fått kontroller som är mångt mycket dyrare än “de vanliga”, men som då också har de här fler funktionerna som folk pratar om. Ett alternativ som kostar en större peng, men har några extra grejer som för de flesta gör det värt pengarna.

Idag ska jag testa Astro Gamings C40-kontroll. Det som sticker ut med den här kontrollen är att man kan byta plats på styrkorset och de analoga spakarna. På så vis kan du få den att kännas som en Dualshock 4, eller en Xbox-kontroll.

Baksidan har relevant information om kontrollens funktioner.

Väskan är liten men rymmer mycket.

På framsidan av förpackningen får man ser hur kontrollen ser ut, och på baksidan kan man läsa lite om dess funktioner. När den väl är öppnad blir man bemött av en fin liten väska, och däri har vi kontrollen och alla tillbehör. Väskan är tänkt som ett ställe där man kan förvara kontrollen och dess tillbehör medan man inte använder den, eller om man är på resande fot. Den har bra och enkla fack vilket gör det lätt att plocka ur och ihop allt när det behövs, och den är även kompakt så den är lätt att ha med sig.

Bland tillbehören ser vi bland annat en USB-dongle som kan kopplas till en dator för att använda kontrollen trådlöst, men även en USB-C-kabel så man kan spela trådat och samtidigt ladda den. Här följer det även med en skruvmejsel och andra typer av spakar så du kan välja de som känns bäst för tummarna.

Vidare ska jag berätta lite mer om hur själva mjukvaran fungerar, hur kontrollen känns att hålla i, och hur man egentligen använder mejsel för att konfigurera om kontrollen med styrkors och spakarna.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse
Du glömde att informera om att den här kontrollern kokar kaffe till på morgonen. I övrigt kan priset sättas i relation till at Xbox digital med 3 månaders gratis game pass kostade 999,- under black friday. Det vill säga man kunde köpa två sådana, få 2... 16/03 Som sagt innan köper ju (precis som du är inne på) knappt någon en kontroll för det priset för att den ska "hålla bättre" – utan det är ju för att den har extra funktioner de vanliga kontrollerna inte har. Det är ju oftast inga funktioner som gemene man... 16/03 800:- är smärtgränsen för en handkontroll. Visst, spelar du 18 timmar per dygn i flera månader i sträck så kanske det är bra med en dosa som håller lite bättre, men för resterande 99,9% av gaming-befolkningen är det helt onödigt. 15/03 Kul att du är nöjd med din Elite-kontroll! Det där med utseendet gällande Astro var inget jag personligen kände. Överlag tycker jag inte att kontroller är så snygga - eller ens behöver vara det. Så länge de fungerar och gör vad de ska göra kan de nästan... 14/03 Är väl inte så illa med alternativ. Dock är jag inte säker på om du är allvarlig eller om du trollar. 14/03 Spelar på elite kontroller v2 som jag köpte för 2200:- och det ångrar jag inte en sekund trots att jag har v1 som nästan var lika dyr. Men denna ser så billig ut att den känns helt sval för min del. Ser ut som en billig ebay-kontroll med de röda detalje... 14/03 Varför skulle någon vilja ha det annat än av nostalgi? Tror inte någon utom de absolut rabidaste Såny fanboysen anser att Dualshock är I närheten av X kontrollern. Framförallt när det gäller ergonomic, batteri tid och spel känsla. Lägg till detta att... 14/03 Den som lägger 2000:- på en jädra kontroller borde kölhalas för idioti -- att uppmana tillverkare att släppa en jädra KONTROLLER för det priset är avskyvärt lodigt. 13/03 Detta jag gillar med tillbehören till Playstation. Alternativen finns där för dom som gillar att ha styrspakarna som på Xbox kontrollen. Så vitt jag vet finns inget sådant alternativ till xbox om man föredrar symmetrisk spakplacering istället. 13/03 2000 kronors kontroller. Nope. Original Xbone kontroller. Yay. 13/03