Ett tydligt mönster inom spelandet är att skärmar får allt högre uppdateringsfrekvens för att ge bättre flyt och precision när det kommer till mer tävlingsinriktade spel. Från att ha CRT-skärmar kapabla till 70 och även 100 Hz stagnerade det något när LCD-skärmarna började ta över och 60 Hz blev de facto-standarden och var det under en lång tid. Sedan började det poppa upp skärmar med 120, 144 och till och med 240 Hz.

I detta test får till och med 240 Hz-skärmar en knäpp på nosen, för det dagens testpilot ska kolla på är spelande i höga bilduppdateringsfrekvenser – upp till blixtsnabba 300 Hz.

Ett klistermärke på skärmkanten visar på 300 Hz-stödet

Det är ju inte bara skärmen som måste ha stöd för extrema uppdateringsfrekvenser, utan datorn måste också klara av att skyffla pixlar till skärmen. Där kommer Razer in i bilden. Razer är kända för sina speltillbehör med namn som Razer Blackwidow och Deathadder, samt den smått giftigt gröna färgen.

Sedan 2011 har Razer gjort laptops i Blade-serien, där den senaste modellen Razer Blade 15 Advanced från 2020 som är utrustad med en 300 Hz-skärm. Med anledning av detta kom en Blade 15 Advanced hem till mig och tillsammans är det nu dags att spela spel i upp till mjuka 300 FPS!