Epics grafikmotor Unreal Engine 5 imponerade stort när den presenterades för två år sen. Och när den nu används i filmklippet ovan är det svårt (omöjligt? att avgöra om det som visas är från spelmotorn eller i själva verket filmat.

Filmen är gjord av en person som kallar sig Lorenzo Drago och baseras på järnvägsstationen Etchū-Daimon i västra Japan. Den rullar emellertid inte i realtid, utan är en "high-res render på cirka 7 bilder per sekund). Datorn som driver den har Geforce RTX 2080-grafik och en Ryzen 7 3700X-processor. Det går också att köra sekvensen i realtid med den datorn, i upplösningen 1 440p och med 30-50 bilder/sekund, men det görs inte eftersom bildkvalitén blir lidande. Det ska dock gå att optimera sekvensen, säger skaparen. Alltsammans tog omkring en månad att göra.

Unreal Engine 5 släpptes i april. En hel del spel har sagts ska baseras på motorn, till exempel nästa The Witcher, Gears of War (och andra titlar från The Coalition), The Day Before, Tomb Raider, Hellblade 2 och nästa Bioshock.