Efter flera månader med bara en förrenderad trailer att gå på bjöds vi under The Game Awards äntligen på lite gameplay från Star Wars Jedi: Survivor. Nu har vi även fått lite mer information om spelet, tack vare en intervju med spelregissör Stig Asmussen.

Han berättar bland annat att spelet kommer att ha fem olika stridsstilar som vi kan välja mellan, och det gäller att komma underfund med vilken stil som passar bäst mot vilka fiender. De nya stilarna inkluderar:

  • En tyngre och längre ljussabel av samma variant som Kylo Ren använder

  • Dubbla ljussablar

  • Ljussabel i ena handen och blaster-pistol i den andra

De två resterande antar vi är en vanlig, enkel ljussabel och den dubbla Darth Maul-varianten som vi såg i gameplay-trailern. Vidare beskriver Asmussen huvudkaraktären Cal Kestis som en okonventionell jedi som måste ta till alla trick för att överleva, även om vissa är saker som inte hade setts med blida ögon under jediordens glansdagar.

Han är dock inte helt utan hjälp, eftersom han knutit ett brödraliknande band till prisjägaren Bode Akuna, som hjälper honom i strider och lär kläcka ur sig en och annan fyndig kommentar.

Angående spelvärldens uppbyggnad säger Asmussen att de nu har ett "bredare metroidvania-upplägg" där man till exempel kan kombinera den nya änterhaken med andra förmågor för att ta sig över stora avgrunder. Dessa förmågor ska vi bland annat få testa på en för Star Wars-universumet helt ny planet, som Asmussen menar ska bjuda på mycket utforskande.

Star Wars Jedi: Survivor släpps 17 mars till pc, Playstation 5 och Xbox Series X/S.

Tack, Gameinformer.